Política 19/09/2018

El Pi titlla de "fre per a la legislatura" els socis de govern

Jaume Font exhibeix durant el seu discurs les portades dels diaris que li agradaria llegir

Sabrina Vidal
2 min
El portaveu d'El Pi, Jaume Font, durant la seva intervenció d'aquest dimecres.

Palma"Pensàvem que era el moment de passar comptes, no de tornar a fer promeses que ja havíem sentit fa tres anys. Pensàvem que era més presidenta, més líder", ha dit Jaume Font a la presidenta Armengol en el seu torn d'intervenció durant el debat de política general.

El portaveu d'El Pi ha assenyalat que "la democràcia posa cadascú al seu lloc cada quatre anys" i ha titllat de "fre" d'aquesta legislatura els seus socis de govern. "Els de Podem són un xotet de cordeta i els de MÉS han perdut força, amb la posició de 'resistiré", ha afegit just abans de criticar que el discurs de la presidenta d'aquest dimarts hagi semblat més un discurs d'investidura que de l'estat de la comunitat.

Per a El Pi, l'aprovació d'un nou REB, la posada en marxa del Decret de Garantia de Demora, la regulació del tot inclòs, o la dels cotxes de lloguer són els titulars de les accions que el Govern no ha duit a terme i que critiquen des del grup parlamentari. Jaume Font ha fet una posada en escena exhibint els diaris que li agradaria llegir, unes portades que recullen propostes aprovades en el Parlament a instàncies d'El Pi.

La regulació del lloguer turístic, la manca de cossos de seguretat estatals durant l'hivern o l'exemple del paper del partit Nueva Canària en el Congrés dels Diputats han centrat una bona part del discurs. "Jo encara no som president del Govern però vostès tenen a Sánchez i el PP tenia a Rajoy", ha recordat Font abans de criticar el paper dels vuit diputats de Balears dins el Congrés i defensar que "la gent de Canàries sí que té pes" a la Cambra.

El portaveu d'El Pi ha lamentat que no hi haurà un REB aprovat el proper 1 de gener i augura que la legislatura acabarà sense un text definitiu.

stats