Política 26/09/2018

Dimiteix el cònsol d'Equador a Palma, acusat d'assetjament laboral

Andrei Escobar ha al·legat "temes absolutament personals" davant el Ministeri d'Afers Exteriors

S. V./ Efe
1 min
Dimiteix el cònsol d'Equador a Palma, acusat d'assetjament laboral

PalmaEl cònsol de l'Equador a Palma, Andrei Escobar, ha presentat la renúncia davant el Ministeri d'Afers Exteriors per temes "absolutament personals". El cert, però, és que l'envolta la polèmica per les acusacions d'assetjament laboral. "Continuarem amb les investigacions de contractes lesius que està fent el consolat de Palma i, oportunament, la Contraloría General del Estado farà les investigacions per aclarir totes les responsabilitats que corresponguin al cas", ha assenyalat l'ambaixador de l'Equador a Madrid, Cristóbal Roldán, qui ha anunciat la renúncia.

"Es continuarà atenent la comunitat migrant amb l'eficiència i la celeritat que caracteritza els serveis consulars", ha afegit, i ha anunciat que ja es treballa per substituir-lo.

Aquest mes de setembre, el 'Diario de Mallorca' ha informat sobre el presumpte cas d'assetjament laboral contra treballadors del consolat equatorià a Palma, unes acusacions que l'ambaixador va negar i que justificà amb la reducció de personal en els diferents consolats i la retallada pressupostària per "optimitzar plantilles".

stats