Política 08/02/2018

El Consell de Mallorca aprova per unanimitat la fiscalització de les despeses dels grups polítics

La normativa, impulsada pel departament de Participació Ciutadana i Presidència, regula la manera de presentar la comptabilitat

Ara Balears
1 min
La decisió s'ha pres per unanimitat.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous per unanimitat una iniciativa dirigida a la fiscalització i transparència de les assignacions als grups polítics.

Es tracta d'una normativa que, per primera vegada al Consell de Mallorca, regula la manera de presentar la comptabilitat dels grups polítics de la institució, que reben una assignació d'entre 2.000 i 4.000 euros mensuals segons el nombre de consellers que tenen.

Aquesta iniciativa ha estat promoguda pel departament de Participació Ciutadana i Presidència, que dirigeix el conseller Jesús Jurado i del qual depèn la nova Oficina de Transparència del Consell de Mallorca.

Jurado ha declarat que "la ciutadania mereix saber quin ús fan dels diners públics assignats tots els grups polítics que representen aquesta institució, que fins ara estava molt poc controlat".

D'aquesta manera, se sabrà quants doblers es transfereixen als partits i a què es dedica la resta, com la despesa en material d'oficina o formació, entre d'altres.

Els grups polítics hauran de portar una comptabilitat segons el Pla general comptable de formacions polítiques tal com estableix el Tribunal de Comptes.

La comptabilitat se sotmetrà també a la rendició de comptes en el ple del Consell de Mallorca una vegada a l'any i es fiscalitzaran les despeses dels grups amb la finalitat de millorar la transparència i la netedat en la despesa pública.

Tota aquesta informació serà pública a través de la web de Transparència del Consell de Mallorca, on qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà consultar-la o demanar informació concreta.

stats