Política 16/10/2018

El Consell de Mallorca destinarà 23 milions d'euros a reparar les carreteres del Llevant

La institució insular pretén finalitzar les obres abans de Nadal, sobretot els quatre ponts afectats per la torrentada

Kike Oñate
1 min
El Pont d'en Pentinat, a l'entrada d'Artà va quedar completament destrossat.ee

PalmaEl Consell Insular de Mallorca ha aprovat per unanimitat aquest dimarts una partida de quasi 24 milions d'euros amb la intenció de recuperar al més aviat possible la xarxa de carreteres i els quatre ponts afectades per les greus inundacions que va patir el Llevant mallorquí. La mesura, aprovada extraordinàriament, permetrà que el Consell contracti urgentment les empreses sense passar per concurs públic.

D'aquestes despeses, que exigeixen un suplement de crèdit per part d'Hisenda i una modificació dels pressupostos, aproximadament un 50% es recuperarà amb les ajudes que dona l'Estat per la declaració de zona catastròfica. Segons Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell, "el retorn per part del govern espanyol serà d'aproximadament d'11 milions d'euros".

Els fons surten d'11,8 milions d'euros que el Consell tenia bloquejats per la regla de despesa de l'exministre popular Cristóbal Montoro, 9,9 de romanent de tresoreria dels comptes de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i 2 milions de romanent de la tresoreria general de la institució.

Antoni Pastor Cabrer (El Pi), ha retret que "en aquesta situació tan greu, que esperem no torni a passar, no heu estat a l'altura i creim que s'hauria d'haver comptat més amb l'oposició i es podrien haver extret els doblers d'altres bandes per no acudir al romanent de la tresoreria". El mateix han expressat des del grup popular.

stats