Política 22/06/2018

El Consell d'Eivissa denuncia pràctiques il·legals en la pesca de la tonyina vermella

Segons l'executiu insular, aquesta pràctica provoca una "sobreexplotació incontrolada"

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaEl Consell d'Eivissa ha denunciat davant les autoritats de pesca del govern de l'Estat les pràctiques il·legals en la pesca de la tonyina vermella que s'han detectat en aigües pitiüses.

Segons ha informat la institució insular, sembla que les barques autoritzades per a la pesca amb cèrcol de la tonyina descarten les peces que moren en el procés, ja que tenen un valor de mercat molt inferior, i en llancen els cadàvers al mar.

Es tracta, segons explica el Consell d'Eivissa, d'una pràctica "il·legal" que provoca una "sobreexplotació incontrolada" i, a més, "importants danys" a les barques eivissenques i alacantines que es dediquen a l'arrossegament de fons a la zona.

L'executiu insular especifica que els exemplars de tonyina morts són de gran grandària, la qual cosa provoca que el procés de descomposició sigui molt lent.

Aquests peixos acaben a les xarxes d'arrossegament de les barques i n'embruten les captures, cosa que pot provocar importants danys als artefactes de pesca.

Les reiterades captures d'exemplars de tonyina vermella en descomposició durant les seves jornades de pesca han provocat la pèrdua de la captura total en molts casos per la mala olor i el mal estat, conseqüència de la descomposició de la tonyina.

El Consell critica que, tot i que aquestes pràctiques il·legals s'havien detectat en anys anteriors puntualment, "enguany són freqüents", amb el perjudici que suposa per a "la sobreexplotació de la tonyina i les pèrdues econòmiques" per a les embarcacions de pesca d'arrossegament locals.

La campanya de pesca de tonyina vermella amb cèrcol es va iniciar el passat 26 de maig, amb una concentració major d'embarcacions autoritzades a la zona compresa entre Eivissa, Formentera i la península.

L'executiu insular afirma que ha rebut nombroses imatges de pescadors professionals que mostren els danys i les conseqüències d'aquesta pràctica de llançar al mar cadàvers de tonyines descartades.

stats