Política 19/09/2018

Company insinua que el PSIB va filtrar el cas Contractes i el viatge de Barceló

El cap de l'oposició i la presidenta Armengol confronten els seus models al debat de política general

J. Ribas
2 min
El president del PP, Biel Company, es dirigeix a la bancada socialista durant la seva intervenció.

PalmaLa segona sessió del debat de política general ha començat amb la intervenció del president del PP, Biel Company, que ha decidit exercir de portaveu després que es dubtàs si intervindria ell o la vicepresidenta, Marga Prohens. Company ha començat la intervenció furgant en les contradiccions del Pacte. El cap de l'oposició ha retret a la presidenta incompliments com la promesa de tomar Son Dureta, reduir el nombre de barracons o acabar la carretera general de Menorca.

Així mateix, Company ha assegurat que, d'ençà que el partit socialista ha arribat al govern d'Espanya, la presidenta Armengol “acota el cap” davant Madrid i no ha estat prou combativa amb les reivindicacions a favor del Règim Especial (REB) i la reforma del sistema de finançament.

El president del PP ha fet un repàs a les polítiques del Pacte àrea per àrea, repassant les actuacions del Govern i de les coalicions progressistes a les diferents institucions en matèries com sanitat, educació, turisme... Company ha acusat Armengol de fer polítiques de “postureig” o massa “ideològiques” i d'haver “deixat de banda els ciutadans del carrer”.

Insinuacions

El president del PP ha fet un seguit d'insinuacions sobre el paper d'Armengol i el Partit Socialista en la seva relació amb els socis de Podem i MÉS. Company ha insinuat de manera molt clara que el PSIB ha estat el responsable de la filtració als mitjans del cas Contractes que afecta MÉS, del viatge al Carib de l'exconseller Biel Barceló, de la defenestració de l'expresidenta del Parlament Xelo Huertas, d'haver-se beneficiat que Alberto Jarabo substituís Laura Camargo com a portaveu de Podem i d'haver "venut" als seus socis amb "esmenes d'amagat" a les lleis d'habitatge i la Llei del sòl.

Debat Armengol-Company

Armengol i Company han entrat en un debat en què cadascú ha defensat la seva obra de govern aquesta legislatura o l'anterior i en què tots dos han centrat els discursos en plantejar propostes per a la següent legislatura. En aquest debat quasi preelectoral, Armengol ha fet una forta reivindicació de les “polítiques socials” que el seu Pacte ha fet “pensant en la gent” i ha criticat que Company no mencionàs els serveis socials ni les polítiques d'inserció laboral en el seu discurs.

La presidenta i el líder de l'oposició s'han tirat pel cap els vessaments i els problemes que les depuradores han patit aquesta i les anteriors legislatures. Armengol ha fet una defensa fèrria de “l'ampliació de drets” del seu Govern i de la seva gestió econòmica. Entre d'altres, la presidenta ha tancat files amb les polítiques turístiques del Govern, liderades per MÉS, que han aconseguit "allargar la temporada a la tardor, la primavera i l'hivern" i augmentar la despesa per turista.

stats