Casado admet que "l'autoritat judicial" ha anat "de bracet" amb Rajoy en el Procés

El portaveu del PP intenta excusar Santamaría però acaba incidint en el missatge

Pablo Casado ha acabat fent-la més grossa en intentar excusar les paraules de Soraya Sáenz de Santamaría, que va atribuir el mèrit d'haver "escapçat" els partit independentistes a Mariano Rajoy i al seu partit. "S'ha intentat malinterpretar: que els jutges hagin imposat una fiança o hagin decidit mesures cautelars correspon a l'autoritat judicial", ha afirmat, tot intentant posar distància amb la decisió d'empresonar Oriol Junqueras i l'exili de Puigdemont. El vicesecretari de comunicació del PP ha afegit que "això ha anat de bracet amb les actuacions polítiques, que és al que es referia" Santamaría. 

És a dir, segons Casado, l'actuació dels jutges ha anat "de bracet" amb Mariano Rajoy, que, ha dit Casado, ha "escapçat en termes polítics, amb el suport del PSOE" i a través del 155, les estructures de govern de la Generalitat. La vicepresidenta  ha matisat aquest dilluns mateix les seves paraules al Senat.

El portaveu popular, a més, ha deixat caure la possibilitat d'una nova aplicació del 155 si guanyen els independentistes, com ja va fer Rajoy aquest cap de setmana des de Barcelona. Així, ha avisat que el PP continuarà a la Moncloa el dia 22 i ho farà "vigilant que es compleixi la llei", i ha afegit que en el debat de la Sexta entre els candidats dels diferents partits n'hi va haver "com a mínim tres" que encara defensaven la unilateralitat. 

El portaveu popular ha donat suport en nom del partit a les explicacions que ha donat aquest matí la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, al Senat. Segons Casado, "ha hagut de venir Mariano Rajoy per passar pàgina d'una de les èpoques més fosques de la democràcia", i ha dit també que ha "aturat una deriva perillosíssima". A més, ha incidit en el missatge de campanya del partit que apel·la al vot útil a les demarcacions on les restes poden posar l'últim escó en joc entre els populars i la CUP o els populars i ERC. 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF