Política 29/01/2020

Biel Company es rendeix i dona ara per "superat" el debat de l'ecotaxa

Fa poc més de tres mesos el líder popular reclamava llevar l'Impost de Turisme Sostenible en temporada baixa per afrontar la fallida de Thomas Cook

Maria Llull
1 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP, Biel Company, dona per "superat" el debat de l'ecotaxa només tres mesos després de reclamar al Govern que la llevàs en temporada baixa per afrontar la fallida de Thomas Cook.

Company ha respost una pregunta de l'ARA Balears sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que confirma la legalitat de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i ha assegurat que, malgrat que "tothom coneix el posiconament del Partit Popular", "aquest és un debat bastant superat".

Cal recordar que Company va demanar el 24 de setembre la suspensió temporal de l'ecotaxa per minimitzar els efectes de la caiguda de Thomas Cook. Pocs dies després, el 5 d'octubre, Company va insistir en aquest debat, que ara considera superat, i reclamà la suspensió de l'ecotaxa fins a maig del 2020.

El president popular ha evitat fer valoracions de la sentència de TSJIB, la qual rebutja la demanda administrativa que va presentar la Federació d'Hotelers de Mallorca i d'Eivissa i Formentera per anul·lar el decret de l'ITS.

stats