Política 28/05/2019

Armengol assegura que impulsarà una llei autonòmica contra el turisme "incívic"

"No és possible tenir un turisme que ens desbarati la imatge", ha dit la líder del PSIB durant una entrevista al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio

K. O.
2 min
Francina Armengolen una imatge d'arxiu

PalmaLa secretària general del PSIB ha assegurat aquest dimarts que una vegada tornin a governar, després d'assolir una victòria històrica a les autonòmiques, el seu executiu impulsarà una llei d'àmbit balear contra el turisme "incívic". En aquest sentit, ha explicat que "haurà de ser la legislatura on s'apliquin mesures contra el turisme de gatera i el turisme d'excessos, perquè no és possible que ens desbarati la imatge". A més, ha dit que valoraran on hi ha més problemàtiques, però "sense criminalitzar el 'tot inclòs' de tot arreu". La normativa intentaria donar suport a altres lleis com l'establerta al municipi de Calvià, on ja existeix un pla per millorar la imatge i el turisme de la zona que sanciona, per exemple, els 'party boats'.

Les declaracions han tingut lloc al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio, on la socialista també ha afirmat que l'habitatge i el Règim Especial seran molt importants durant la primera part de la legislatura. De moment, Armengol ha dit que començarà a parlar amb els "companys de l'esquerra per establir un full de ruta pactat", tot i que de moment no ha parlat d'incorporar en el futur Govern els seus socis de MÉS i Podem. Respecte de l'entrada de l'extrema dreta al Parlament, el Consell de Mallorca i alguns ajuntaments, ha assegurat que Ciutadans, el PP i alguns mitjans de comunicació "han blanquejat el seu discurs", i ha dit que és una notícia molt trista que tinguin representació.

D'altra banda, Armengol s'ha mostrat convençuda que governaran l'Ajuntament de Vila, a Eivissa, tot i que el domini és del PP, que també ha guanyat a Sant Antoni i Santa Eulàlia. A més, la secretària general ha expressat que "hi ha molta gent que no milita al PSIB que ens ha ajudat a guanyar les eleccions". També ha volgut donar les gràcies a totes les persones que han fet possible la victòria del partit.

stats