Política 24/05/2019

Armengol demana "el vot decidit de les dones"

La candidata del PSIB a la presidència del Govern destaca la bretxa salarial i la conciliació com a reptes a assolir en matèria d'igualtat

Ara Balears
2 min
Francina Armengol i altres dones del PSIB durant l'acte de campanya d'aquest divendres a Can Salas.

PalmaLa candidata del PSIB a la reelecció com a presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest divendres "el vot decidit de les dones" a les eleccions del 26-M per continuar endavant "amb més drets i llibertats". Armengol ha protagonitzat un acte electoral a l'antiga presó de dones de Can Salas, on s'ha referit a les posicions de Vox sobre la igualtat de gènere. "Les dones decidim, volem decidir sobre el nostre cos, sobre la nostra vida, fet que qüestiona la dreta i l'extrema dreta. I volem decidir a les eleccions de diumenge", ha comentat.

Armengol ha tornat a demanar una mobilització massiva el proper diumenge per "continuar avançant en la igualtat entre homes i dones". La líder socialista ha recordat que el seu partit ha donat suport a "totes les mobilitzacions feministes" dels darrers anys.

A més, la candidata al Govern ha explicat que aquesta legislatura "hem avançat molt, amb una llei d'igualtat valenta, un pla de lluita contra la violència masclista i un plantejament seriós per a la coeducació a les nostres escoles". "Ara avançam en la lluita contra la bretxa salarial, per la conciliació i per garantir la igualtat real entre homes i dones, no només la legal", ha explicat Armengol durant la seva intervenció.

La secretària general del PSIB ha deixat palès que "sense dones no hi ha democràcia" i ha reconegut que "encara queden molts reptes per assumir com a societat", com una major presència de dones a les institucions públiques o en la direcció de les grans empreses. Armengol ha destacat que "l'únic partit polític que presenta una dona a la presidència del Govern balear és el Partit Socialista, i que aquesta legislatura hi ha hagut set dones i quatre homes a l'Executiu, un fet que no és només un símbol, sinó que vol dir moltes coses".

stats