Política 30/01/2019

Armengol, sobre el REB: "Hem fet tota la feina. Ara li toca al govern d'Espanya"

La presidenta balear espera l'arribada "imminent" del Règim Especial

Maria Llull
1 min
Imatge de les Jornades Parlamentàries del PSIB.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha afirmat aquest dimarts que l'executiu illenc ja ha fet "tota la feina" perquè el Règim Especial de les Illes Balears (REB) sigui una realitat, i ha assenyalat que "ara li toca al govern d'Espanya" fer una passa definitiva endavant.

Armengol ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de les Jornades Parlamentàries del PSIB, les quals serveixen per fixar l'estratègia política del grup parlamentari els propers mesos. La presidenta ha explicat que el principal obstacle perquè el REB sigui realitat és la necessitat d'aclarir-ne la "tramitació jurídica".

A més, la presidenta ha explicat que el REB no depèn de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. "Esperam que s'aprovi amb independència dels pressupostos. Hauria de ser una qüestió d'Estat que no depengui del tarannà polític de qui governi. Els desavantatges de viure en unes illes han de ser compensats", ha indicat.

"Ja coneixem l'alternativa"

Armengol també ha fet referència a com poden afectar les crítiques d'alguns sectors de la societat, com els ecologistes, als resultats electorals del proper maig. "Som respectuosa amb el moviment ecologista, i som conscient que la història de les Balears ha estat millor gràcies a ells", ha dit. "Entenc els seus posicionaments, encara que alguns els comparteix i altres no", ha continuat la presidenta. "Però la política ambiental, territorial i urbanística de l'alternativa a un govern de progrés ja la coneixem", ha sentenciat.

Quant a la campanya, Armengol ha subratllat que la tasca del PSIB serà "explicar què s'ha fet i què volem fer". "Sortim des de les millors posicions possibles i som l'únic partit que pot fer avançar el govern en la línia d'aquesta legislatura", ha dit.

stats