Política 04/12/2018

Armengol retreu a Company que Casado vulgui recentralitzar l'educació

El president del PP criticava que l'executiu autonòmic "no defensa" les Illes Balears davant l'Estat

Jaume Ribas
1 min
Armengol durant el ple d'aquest dimarts.

PalmaEl president del Partit Popular, Biel Company, ha utilitzat la sessió de control d'aquest dimarts al Parlament per demanar per “la defensa dels interessos de les Balears” a la presidenta Francina Armengol. La socialista deu haver considerat que la millor defensa és un bon atac. “Defensam que la competència en educació és nostra, que des d'aquí hem de dirigir l'educació dels nostres nins i nines tal com marca l'Estatut de les Illes Balears”, ha dit, en al·lusió a unes declaracions recents del president del PP estatal, Pablo Casado, que demanava que l'Estat assumís les competències educatives.

Company, per la seva banda, ha demanat per l'estat de la negociació dels 240 milions d'euros que deu l'Estat a les Balears d'un conveni de carreteres signat el 2004. “I no provi de ficar això al REB, aquestes inversions estan fetes i ara toca que Madrid les pagui”, ha dit el conservador. Company també ha retret a la presidenta el retard, precisament, del pacte i l'aprovació del Règim Especial per a les Balears, que ha de garantir l'arribada de més inversions, de rebaixes fiscals i d'ajudes i que la presidenta Armengol s'havia imposat tancar el mes de novembre.

Així mateix, Company ha insistit que tampoc s'ha aconseguit que el govern espanyol reformi el sistema de finançament autonòmic a fi que les Illes rebin més recursos.

Armengol ha atribuït aquests fracassos a la millora dels recursos que reben les Balears als diferents governs espanyols i, en concret, a l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro. També ha insistit en la bona feina del Govern autonòmic i ha volgut destacar que l'executiu “negocia el conveni ferroviari” i ha recordat que d'aquí molt poc “s'ampliarà el Parc Nacional de Cabrera”.

stats