Política 15/06/2019

Alfonso Rodríguez tornarà a ser batle de Calvià amb el suport de Podem-MÉS

PP i Vox queden a l'oposició

Ara Balears
1 min
Alfonso Rodríguez tornarà a ser batle de Calvià amb el suport de Podem-MÉS.

PalmaEl socialista Alfonso Rodríguez ha estat investit aquest dissabte com a batle de Calvià per als propers quatre anys. Ha estat possible gràcies al suport de la coalició Podem-MÉS, que entrarà a formar part del nou executiu municipal, mentre que PP i Vox queden a l'oposició.

Aquest és el resultat de diverses setmanes d'intenses negociacions entre PSIB-PSOE i Podem-MÉS. L'acord inclou els eixos programàtics i les àrees de govern d'aquestes formacions. D'aquesta manera, les polítiques d'habitatge, transport, territori, indústria turística i activitat econòmica, les polítiques mediambientals i de transició ecològica i les polítiques socials seran eixos clau per desenvolupar en aquesta legislatura, segons un comunicat dels socialistes.

Podem-MÉS entrarà a formar part del govern amb una tinència a la batlia i gestionant les àrees de Medi Ambient i Transició Ecològica, Participació Ciutadana, Joventut, Memòria Democràtica, la Finca Galatzó, Benestar Animal i les zones del Capdellà, nova Santa Ponça i la Costa de la Calma.

Rodríguez, segons ha dit en l'acte d'investidura, s'ha marcat tres grans reptes per a aquesta nova legislatura: un nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), la construcció d'un mínim de 400 Habitatges de Protecció Oficial (HPO) i defensar els col·lectius més desfavorits o en risc d'exclusió social.

stats