Part Forana 12/06/2019

Unió Mollera de Pollença manté en secret el resultat de l'assemblea que decidí el proper batle

El president del partit explica que és "per no ferir sensibilitats", i el cap de llista diu que "ni ho sé ni ho vull saber"

Miquel Barceló
2 min
Imatge de l'assemblea de dilluns d'Unió Mollera.

PollençaUnió Mollera Pollencina (UMP) no ha fet públics els resultats de la votació en assemblea de l'acord de donar suport a Tomeu Cifre Ochogavia (Tots per Pollença) com a batle del municipi aquest dissabte, quan s'ha de constituir el nou consistori.

UMP, que ha passat d'un a dos regidors en les darreres eleccions, ha governat els darreres quatre anys amb Junts Avançam (6) i el suport extern puntual d'Alternativa per Pollença (2). Després del 26-M, Junts ha perdut un edil i, per repetir en el govern, necessitava de nou Unió Mollera, Alternativa (1) i Unides Podem (1) per arribar als nou vots imprescindibles per a la investidura de Miquel À. March.

Finalment, UMP donarà suport a Tots per Pollenca (6), que amb el suport del PP (1) i els mollers (2) obtindrà la batlia en primera votació i Tomeu Cifre recuperarà la vara de comandament que va perdre ara fa quatre anys.

Emperò una ombra de dubte envolta la votació secreta. Dos dies després encara no se n'ha fet públic el recompte. Dilluns, després del recompte, des de la mesa s'informà únicament que "ha guanyat Tots".

Consultat per l'ARA Balears el cap de la candidatura, Andrés Nevado, sobre la diferència de vots entre les dues opcions que es posaren a elecció, ha assegurat que "ni ho sé ni ho vull saber", recordant que hi té bones relacions i li sap greu pels seus ja excompanys de govern, i que en el moment del recompte "vaig sortir fora". No obstant això, Nevado es va comprometre a informar-se'n i facilitar el resultat final de la votació, cosa que no ha fet.

Afegeixen més incertesa sobre l'escrutini les declaracions del president d'UMP, Paco García, qui en declaracions a l'ARA Balears ha explicat que "a la junta prèvia a l'assemblea –de dilluns vespre– es va acordar que no es faria públic el nombre de vots i es limitaria a fer públic l'opció guanyadora". A la pregunta del perquè d'aquesta decisió, Garcia ha respost: "És per no ferir sensibilitats", i després ha afegit: "El resultat és secret".

Cap informació de l'assemblea

A la pàgina de Facebook d'Unió Mollera hi ha una fotografia de l'assemblea de dilluns, on surten 25 persones, però cap informació del desenvolupament de l'assemblea en què es va decidir qui serà el batle de Pollença a partir de dissabte.

Es va seguir el mateix protocol ara fa quatre anys quan UMP es va inclinar per donar la batlia a Junts Avançam? Idò no. Aleshores Unió Mollera sí que va fer públic el resultat de l'assemblea. Fou el 12 de juny de 2015, quan en un comunicat es donava compte de la votació: "38 vots a favor de pactar amb Junts Avançam i una abstenció".

Llavors el web d'Unió Mollera s'obria amb un comunicat en què es destacava: "Demà comença un temps nou al nostre Ajuntament, amb noves formes, amb transparència, més participació ciutadana i molta il·lusió. Desitjam sort a aquest fantàstic equip de treball".

Votació baix sospita

Ara, queda per saber, a més de llevar qualsevol sospita de tupinada a l'assemblea extraordinària de dilluns, el contingut del pla de gestió política proposat per Tots per Pollença que ha encantat a Unió Mollera per damunt de la proposta d'acord polític presentada per Junts, en la qual s'incloïa un pavelló cobert per al Port de Pollença, venint de la recent aprovació d'una inversió d'un milió d'euros per a la reforma de la plaça del Port i els seus voltants.

stats