Part Forana 02/10/2017

Unió Mollera decideix aquesta nit si deixa el pacte de govern de Pollença

El soci de Junts Avançam no està d'acord amb el suport municipal al referèndum de Catalunya

M. Barceló
2 min
Andrés Nevada (Unió Mollera) i el batle, Miquel Àngel March (Junts Avançam), davant una nova crisi de govern.

PollençaLa moció aprovada al passat ple municipal de Pollença i que va acordar amb els vots de Junts i Alternativa per Pollença donar suport al referèndum de l’1 d’octubre ha provocat un esqueix dins el pacte municipal (Junts-Unió Mollera). La sortida a la crisi de govern es podria resoldre durant la nit d’aquest dilluns, en què UMP es reuneix per decidir si hi continua o passa a formar part de l'oposició, amb la qual cosa se sumaria l’onzè regidor d’un consistori de 17 i deixaria Junts per Pollença (6) en solitari en el govern. El regidor d’UMP, Andrés Nevado, no serà present a la reunió del grup perquè es troba de viatge a la Península.

“El que es va aprovar al darrer ple és una moció ideològica i, tal com preveu el pacte de govern, es va aplicar la llibertat de vot habitual. Per això, tres dels regidors de Junts Avançam hi van votar a favor, tres es van abstenir i el regidor d’UMP hi va votar en contra. Aquesta votació s’ha d’entendre com un fet positiu, ja que al ple de l’Ajuntament de Pollença es representa la diversitat ideològica del municipi de Pollença i al llarg de la present legislatura s’ha vist que la gestió municipal és compatible amb posicionaments polítics divergents”, diu Junts per Pollença en un comunicat.

El batle, Miquel Àngel March, en declaracions a l’ARA Balears, ha dit que “no acabam d’entendre que una moció ideològica sense cap incidència directa per a Pollença pugui alterar un pacte de gestió municipal”. “L’acord sobre el referèndum de Catalunya no té cap conseqüència local”, insisteix March. El grup municipal Junts Avançam reitera que “s'ha complit el pacte de govern subscrit amb UMP" i valora molt positivament la tasca desenvolupada al llarg dels dos anys i tres mesos d'aquesta legislatura.

Ideologia diversa

La candidatura Junts Avançam (candidats independents, PSOE, MÉS i ER) és una coalició electoral amb partits diferents i sensibilitats polítiques diverses. “En el seu moment es va acordar donar llibertat de vot als regidors del grup municipal en aquells temes de posici

Junts Avançam reitera que s’ha respectat estrictament el pacte de govern i, si al final la decisió d’UMP és la sortida del seu regidor de l'equip de govern municipal, Junts ho entendrà com “un acte de deslleialtat institucional i una rompuda del pacte de govern de manera unilateral”.

stats