Trenta-vuit cellers de tota l'illa participaran en la XIII Fira del vi a Pollença

El claustre del convent de Sant Domingo acollirà la mostra vinícola els propers 16 i 17 d'abril, a la qual enguany s'han adherit l'Associació de Restauradors i l'Associació de Comerciants

Promotors, empresaris i representants polítics, vora el cartell promocional de la Fira del Vi.
Miquel Barceló
06/04/2016
2 min

PollençaL'associació Vi Primitiu de Pollença i l'Ajuntament han presentat aquest dimecres la XIII Fira del Vi, que tindrà lloc el cap de setmana dels dies 16 i 17 d'aquest mes. El claustre del convent de Sant Domingo serà el marc excepcional on s'oferiran els millors vins de Mallorca.

Un total de 38 cellers de tota l'illa han confirmat la seva presència a aquest mostra, ja perfectament consolidada, en el calendari firal i gastronòmic. En la línia d'edicions anteriors, s'espera rebre prop de 4.000 persones, entre les quals hi ha mitjans especialitzats en temàtica de la vitivinicultura, distribuïdors, sommeliers, restauradors, a més de gent dels molts clubs de tast, que en els darrers temps han sorgit arreu de Mallorca.

Enguany, com a novetat, s'han adherit en el foment i difusió de la mostra vinícola, l'Associació de Restauradors i els negocis socis de l'Associació de Comerç de Pollença. A més, l'Associació Hotelera Pollencina, mitjançant el seu mailing de base de dades, ofereix un cap de setmana als seus clients per poder assistir a la fira.

Josep Bibiloni, de l'associació Vi Primitiu de Pollença, ha explicat que ja comença a ser significatiu el nombre de turistes que reserven una estada a Pollença per assistir a la fira del vi. "Enguany tindrem 250 referències de 38 cellers que ens permetran gaudir d'un bon tast amb moltes novetats", ha informat durant la presentació. Després ha aconsellat que qui vulgui gaudir de la fira amb més calma ho faci entre les 11 del matí i les 17 hores, ja que a les darreres hores sol haver-hi més presència de públic i els cellerers difícilment poden atendre tothom alhora.

El batle, Miquel Àngel March, ha valorat el fet que "la mostra s'ha convertit en tot un referent, en què la qualitat preval damunt la quantitat". Després ha agraït la col·laboració de comerços i restauradors en el suport a la fira i ha recordat que el sector del vi ajuda a fer reviscolar l'agricultura. "És important tornar a veure gent al camp i tenir un món rural actiu", ha subratllat.

Dolores Domínguez, de l'Associació de Comerciants, i Carlos Escandell, en representació dels restauradors, han destacat el fet de divulgar la fira amb uns fullets promocionals en els quals figuren, en un plànol, tots els establiments que s'han adherit a la mostra. Els restaurants participants promocionaran al màxim la qualitat dels vins mallorquins en les seves cartes amb un menú especial, mentre que els comerços organitzen una rifa d'un lot de vins dels cellers que participen en la fira i també entrades per poder assistir-hi.

Aquesta major involucració de l'empresariat pollencí a la fira del vi ha estat agraïda per la delegada municipal de Comerç, Iliana Capllonch. Finalment, Bibiloni ha remarcat que a la fira "s'hi ve a tastar vi, no a beure", amb la finalitat de mantenir les millors essències d'una fira que pretén posar en valor les marques locals i el treball dels bodequers mallorquins.

stats