Part Forana 31/10/2021

Els municipis posen en marxa el dispositiu per Tots Sants

Els ajuntaments han demanat als veïns que evitin congestionar els cementeris

2 min
Dia de Tots Sants

Diferents ajuntaments de les Illes Balears han posat en marxa un dispositiu especial per evitar que els cementeris municipals es congestionin el dia de Tots Sants i així complir les mesures de seguretat de garantia sanitària. A més de l'ús obligatori de les mascaretes, alguns consistoris controlaran el trànsit.

Un dels municipis que facilitarà l'accés al cementeri és Manacor, ja que l'Ajuntament ha habilitat un autobús gratuït per anar a Son Coletes. El transport s'ofereix entre la plaça Ramon Llull i el cementeri amb dues línies que sortiran del centre del municipi a les 15.30 i a les 17.30 hores.

Per altra banda, el Consistori de Marratxí va activar un operatiu especial des de divendres, 29 d'octubre, festa local. El cementeri està obert des de les 8 fins a les 20 hores i s'han habilitat quatre entrades diferents, des d'on es vetlarà pel compliment de l'aforament i de la distància social. A diferència de l'any passat, enguany sí que s'ha autoritzat la celebració de la tradicional missa de l'1 de novembre i s'ha instal·lat un envelat amb dues-centes cadires per als assistents.

A Sóller l'accés al cementeri de Son Sang va provocar polèmica a les files del ple, ja que enguany no es disposa de l'aparcament provisional del qual es feia ús. Mentre que l'equip de govern ha recomanat als veïns accedir fins al recinte a peu, la oposició ha reclamat un espai de càrrega i descàrrega controlat per la Policia Local, de manera que faciliti el desplaçament de persones grans i que s'hi puguin transportar les flors. Finalment, l'Ajuntament ha habilitat un autobús gratuït des de la plaça d'Espanya durant tota la jornada.

Algunes ciutats han preferit allargar l'horari d'obertura, com per exemple Inca, on es podrà accedir al cementeri des de les 8 fins a les 22 hores. El cementeri de Felanitx tancarà més prest, a les 19 hores, tot i que el Consistori ha prohibit accedir al recinte en cotxe. A altres municipis, com Llucmajor, han estat previsors: des de dissabte hi ha instal·lats envelats de punts de venda per a les floristeries locals.

stats