Part Forana 10/04/2021

Sindicats de les Balears reclamen participar en l'ERO de Majorica

CCOO i UGT consideren que se'ls ha robat la possibilitat d'intervenir en les condicions de venda

ARA BALEARS
1 min
La fàbrica de Majorica a Manacor.

Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i UGT han reclamat participar en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTO) de Majorica. Per això, han presentat un informe al jutge concursal de l'empresa, perquè consideren que les característiques del procés els ha robat la possibilitat d'intervenir en les condicions de venda, segons expliquen en una nota.

Acusen el procés concursal de ser "pervers", perquè no ha permès la "negociació simultània" dels treballadors amb les empreses que han presentat ofertes. A més, l'administració concursal "ha romput l'equilibri entre les condicions econòmiques i el manteniment de l'ocupació, ja que ha apostat de manera clara per Majolaperla, que té la pitjor oferta de manteniment dels llocs de feina".

En concret, aquesta companyia, propietat de l'empresari francès Gregorie-Austín Bontoux Halle, és la que ofereix més doblers, 9,56 milions d'euros, però és la la que mantindrà menys llocs de feina: 96 dels 275 actuals. No obstant això, es compromet a readmetre empleats si augmenta la producció.

stats