Part Forana 25/03/2018

El sermó del 'Coremer' obre el programa d'actes de Setmana Santa a Manacor

Mossèn Joan Bauzà denuncia en el seu discurs els negocis "que omplen de morts la Mediterrània" i defensa la presumpció d'innocència

Ara Balears
2 min
Joan Bauzà ha estat elegit Coremer de la Setmana Santa a Manacor.

ManacorLa música i la paraula han estat les encarregades d’encetar els actes del programa de la Setmana Santa a Manacor. El concert de la coral del Conservatori Municipal de Manacor, la coral de Fartàritx i la Banda de Música de Manacor varen acompanyar aquest dissabte el sermó del 'Coremer'. El 'Coremer' va ser un personatge essencial de la Setmana Santa manacorina.

Entre els segles XIV i XIX, un capellà o religiós, de fora poble, amb una especial capacitat oratòria que passava la Quaresma a la ciutat, hi predicava sermons. Fa vuit anys l’Associació de Confraries de Setmana Santa de Manacor va recuperar aquesta tradició i enguany l’encarregat del sermó del 'Coremer' ha estat mossèn Joan Bauzà.

L'església del Convent es va omplir per al sermó del Coremer i el concert musical.

Joan Bauzà (Vilafranca, 1948) és capellà, llicenciat en Filosofia i Lletres, Ciències Socials i diplomat en Ciències i Tècniques de l’Opinió Pública. Ha estat professor de la Universitat de les Illes Balears, entre altres centres universitaris. Ha estat vinculat a diversos mitjans de comunicació i va ser rector de la parròquia dels Dolors de Manacor.

Durant el sermó, Bauzà va parlar del significat de la Setmana Santa per a la comunitat cristiana i de les seves vivències personals durant aquestes dates. Però també va vincular la passió amb l’actualitat. Denuncià "els negocis basats en la sang de les màfies que omplen de morts la Mediterrània" i opinà que "la presumpció d’innocència és l’assignatura pendent de la nostra societat, perquè al món hi ha milers de persones empresonades i condemnades a mort sense cap raó".

A més, Joan Bauzà explicà que "durant l'any passat hi va haver més de 3.000 persones assassinades o condemnades a mort pel simple fet de ser cristians". En aquest punt, el 'Coremer' va demanar-se "on ens situam nosaltres davant aquests fets?”, i animà els assistents a posar-se al costat dels més dèbils durant la Setmana Santa.

Acompanyament musical

En l'apartat musical, la Banda de Música de Manacor va interpretar sis peces musicals que acabaren amb un fragment de l'òpera Turandot. Pel que fa a l'actuació de les corals del Conservatori municipal i de Fartàritx, interpretaren Popule Meus, de Tomàs Luis de Victoria, i Ave verum corpus, de Mozart.

stats