Part Forana 31/12/2019

Selva crea un parc verd al solar de Caimari que ha d'acollir la nova escola

L'actuació del PP indigna Arrelam, que recorda que l'inici del projecte educatiu està previst per al 2020

Ara Balears
3 min
El solar que ha d'acollir la nova escola s'ha convertit en el punt d'abocament de residus.

SelvaL’actual equip de govern del municipi de Selva (PP) ha decidit traslladar al solar on s'ha d'edificar la futura escola de Caimari, els contenidors que fins ara es trobaven en una finca particular de Selva, segons ha denunciat el grup Arrelam, a l'oposició.

Aquesta decisió ha creat malestar entre la comunitat educativa de Caimari i veïns de la zona, després que fa poques setmanes en una reunió de la comissió de seguiment del projecte d’escola nova, el batle, Joan Rotger, avançàs que la previsió per començar les obres era entre els mesos de febrer i març del 2020.

Parc previst a la carretera vella de Moscari

L'anterior equip de govern en la passada legislatura (El Pi, Arrelam i independents) va deixar un projecte de parc verd redactat i presentat al Consell de Mallorca per poder començar els tràmits per a la construcció d’un punt integral de gestió de residus. Aquest projecte estava previst en un tram de l’antiga carretera de Moscari, un punt entre les poblacions de Moscari, Caimari i Selva.

Arrelam recorda que "durant l’inici dels tràmits i en la presentació del projecte es va rebre l'oposició d'un grup de veïns de la zona, entre el quals hi havia Antonio Gómez, vicepresident de José Ramón Bauzá. Aquest grup de persones s’organitzà i creà l’Associació en Defensa del Paisatge, que es mobilitzà de la mà del PP quan estava a l’oposició, tant per oposar-se al parc verd com per manifestar-se contra la polèmica rotonda de l’entrada de Selva".

En un comunicat, Arrelam demana "on era aquesta associació quan expropiaren i construïren el nou traçat de la carretera de Moscari, encara sense acabar, que evità passar per la finca del senyor Gómez".

Promeses electorals

Arrelam denuncia que "el PP, amb més de vint anys al poder, no ha estat capaç de construir cap parc verd, tot i tenir cinc nuclis de població i molts habitatges disseminats que necessiten aquest servei". Alhora, recorda que "el PP, en el seu programa electoral, prometia construir quatre àrees d’aportació i, de moment, no ha presentat cap proposta".

Segons l'oposició, Selva és el que presenta la pitjor gestió de residus de tots els municipis del Raiguer. Arrelam continua apostant per la construcció del parc verd municipal a la finca de la carretera de Moscari, tal com estava previst, i recorda que el projecte havia inclòs una barrera de vegetació per disminuir-ne l'impacte visual.

Opinió de Joan Rotger

Per la seva banda, el batle, Joan Rotger, assegura que l'Ajuntament ha fet una reordenació de l'àrea d'aportació, "perquè l'anterior govern municipal ja havia posat contenidors a aquest solar –destinat a ús educatiu– sense cap tipus de control". Rotger remarca el caràcter provisional d'aquesta, situació en tant se cerca un solar que reuneixi les condicions òptimes per al dipòsit de voluminosos.

"La proposta d'Arrelam, iniciada durant el seu mandat, té informes en contra de la Comissió Balear de Medi Ambient i el parc verd situat fins ara en un solar que gestiona el pare de Biel Morro, d'Arrelam, havia estat denunciat. Per tant, calia cercar una solució provisional, mentre estudiam alternatives".

L'ús del solar per a l'escola com a zona de dipòsit cessarà quan comencin les obres de dotació de serveis del centre educatiu, pressupostades en 300.000 euros i tretes a licitació, segons Rotger, que preveu l'inici de la nova escola de Caimari en el segon semestre del 2020. "El solar ara tancat i condicionat té una persona responsable, contractada pel SOIB i sense cap cost per a l'Ajuntament, que millora la gestió dels dipòsits de voluminosos", remarca Rotger.

stats