Residus
Part Forana 30/08/2022

Sa Pobla tindrà recollida selectiva de residus urbans porta per porta

L'Ajuntament del municipi té previst aprovar el nou contracte al ple d'aquest dijous per guanyar eficiència i sostenibilitat

ARA Balears
1 min
El regidor de Serveis Urbans de l'Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, i el batle del municipi, Llorenç Gelabert, presentant de la recollida de residus porta a porta.

PalmaEl ple de l'Ajuntament de sa Pobla d'aquest dijous té previst aprovar el nou contracte de recollida selectiva de residus urbans porta per porta. La nova maquinària, que, segons el Consistori, serà més eficient i sostenible, donarà cobertura a tots els carrers del municipi. A més, s'incrementarà la freqüència de recollida de residus voluminosos i passarà d'un a cinc dies i millores en el servei de la deixalleria. El cost anual serà d'1,3 milions d'euros.

Amb tot, el contracte generarà vuit llocs de feina, als quals se'ls ha d'afegir el personal subrogat de l'actual contracte, i preveu un termini d'execució de sis anys. Aquest nou contracte, segons ha apuntat el regidor de Serveis Urbans de l'Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, substituirà el sistema convencional de contenidors per la recollida a domicili dels residus per fraccions amb l'objectiu d'incrementar els percentatges de reciclatge "fins al 60%".

Cal recordar que la posada en marxa d'aquesta licitació va ser un dels acords que ajudaren a desconvocar la passada vaga indefinida dels treballadors de la recollida de fems, que afectà, sobretot, Alcúdia i sa Pobla a l'inici de la temporada turística. Per part seva, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha assenyalat: "Amb el nou contracte hi guanyarem amb sostenibilitat, amb condicions i servei, i també econòmicament".

Sa Pobla, com a municipi veí d'altres que ja apliquen la recollida domiciliària, pateix l'anomenat "turisme de residus", fet que augmenta la quantitat de tones produïdes al municipi receptor, i n'incrementa la incineració i els costos derivats. Amb la desaparició dels contenidors, la Regidoria de Serveis urbans calcula "reduir fins a un 25% el turisme de residus".

stats