Laboral
Part Forana 30/06/2022

L'assemblea de treballadors desconvoca la vaga de recollida de fems del Raiguer

Les protestes tenien previst començar aquest dijous

ARA Balears
2 min
Una vaga de fems.

PalmaL'assemblea de treballadors ha donat el vistiplau al preacord aconseguit aquest dimarts per desconvocar la vaga de recollida de fems als municipis del Raiguer, segons ha informat Europa Press. Les aturades tenien previst començar aquest dijous. El sindicat CCOO ha assenyalat que entre els punts del preacord figuraven el compromís del Govern i de l'Ibassal de fer una inspecció dels vehicles i les instal·lacions.

Segons CCOO, la convocatòria de la vaga venia motivada per la vulneració de la Llei de prevenció de riscos laborals i l'incompliment del plec de condicions. Els treballadors havien alertat de la falta de mesures d'higiene, de manteniment i de neteja en els vehicles de les rutes.

A més, també asseguraven que l'empresa duia treballadors d'altres empreses per poder cobrir serveis que tenen altres convenis cobrant més.

Sa Pobla i Alcúdia anuncien una nova vaga

Poques hores després de comunicar-se aquest acord i la desconvocatòria de l'aturada, els treballadors dels serveis de neteja de sa Pobla i Alcúdia han anunciat una nova convocatòria de vaga per a l'11 de juliol. La protesta no té cap relació directa amb els acords assolits aquest dijous, sinó que és una reclamació davant les condicions laborals i de treball del personal de neteja d'aquests municipis.

Segons ha explicat CCOO a través d'un comunicat, en el cas d'Alcúdia l'aturada ve motivada per les condicions "infrahumanes" en les quals treballen els membres del personal de neteja. Aquests han denunciat que la situació no funciona i que es veuen obligats a fer feina a més de 40 graus i lluitar contra la calor i les condicions meteorològiques. Així, asseguren que l'empresa adjudicatària no respecta els protocols i els acords en matèria de prevenció laboral i posa en risc la salut dels treballadors.

En el cas de sa Pobla, CCOO ha denunciat que la manca de maquinària obliga els treballadors a haver d'aguantar càrregues de feina "excessives i inassumibles" que, també, vulneren els protocols laborals".

"Hem decidit fer vaga perquè és l'única manera que ens facin cas, hem intentat resoldre aquests problemes pels canals habituals i previstos i no hem obtingut cap mena de resultat", ha sentenciat CCOO en el comunicat.

stats