Part Forana 20/10/2021

Sa Pobla regula la circulació de patinets

Una ordenança prohibirà els conductors menors de 16 anys i imposarà sancions fins als 500 euros

1 min
Policia Local al costat d'una usuària de patinet

L'Ajuntament de sa Pobla regularà el trànsit de patinets al municipi a través d'una ordenança amb 17 punts restrictius en la circulació d'aquests vehicles. Entre altres coses, l'ordenança prohibirà la conducció d'aquests vehicles als menors de 16 anys, reduirà la velocitat permesa i elevarà les sancions fins als 500 euros, segons ha informat la Policia Local del municipi a l'ARA Balears.

La nova norma, que està previst que s'aprovi el mes de novembre, és una ordenança "més restrictiva, però molt necessària" a causa de la problemàtica existent al municipi, segons informa el cos policial.

És per això que als carrers empedrats serà obligatori respectar un màxim de 10 quilòmetres per hora i deixar una distància mínima de dos metres cap als vianants. A més, també serà obligatòria la utilització de casc homologat, armilla reflectant i tenir assegurança de responsabilitat civil. Les sancions es troben establertes segons el tipus lleu, que poden oscil·lar als 80 euros, les greus que arriben als 200 euros o molt greus que es fixen als 500 euros, segons la normativa general.

stats