Senderisme
Part Forana 20/03/2023

La Ruta de Pedra en Sec, reconeguda com a sender de gran recorregut

L'itinerari ha estat homologat per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya després de 20 anys de la seva creació

2 min
Tram de la Ruta de Pedra en Sec

PalmaLa Ruta de Pedra en Sec (GR-221) ja és reconeguda com un sender de gran recorregut. L'homologació, atorgada per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya, consisteix a certificar el bon manteniment i la correcta senyalització de l'itinerari. En concret, dels trams que comprenen des de Deià fins al Port de Pollença, segons han anunciat avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient en la presentació feta al refugi de Muleta, a Sóller.

La raó principal per homologar la Ruta de Pedra en Sec és la seguretat dels senderistes que la utilitzaran. El segell de qualitat de Gran Recorregut GR® indica que l’itinerari, que ha de ser de més de 50 quilòmetres, està senyalitzat de manera completa i permet autoguiar-se sense pèrdua, segons han explicat des del Departament de Medi Ambient del Consell. Els tràmits per aconseguir aquesta identificació s'iniciaren fa poc menys d'un any, el juny del 2022.

Es tracta del primer sender homologat de Mallorca, una fita que el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals, ha valorat positivament. "És una de les joies per al senderisme a Mallorca i en la qual s'ha fet una feina brutal, de màxima qualitat", ha apuntat Fanals. Les sigles GR® designen un sender de gran recorregut homologat utilitzat principalment per excursionistes, que transita per llocs considerats d’interès paisatgístic, cultural, turístic, històric, social, etc. Els senders de gran recorregut conformen una xarxa de camins aptes per a l’oci sostenible, que travessen Europa en totes direccions i uneixen nacions i pobles.

La presidenta Catalina Cladera ha destacat que "faltava aquesta passa i ja la tenim, una fita important per al món del senderisme i muntanyisme de Mallorca", mentre que la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha recordat que "seguirem fent expropiacions per poder incorporar trams nous a la Ruta de Pedra en Sec".

A l’acte d’avui també hi han assistit el responsable de l’àrea de Senderisme de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Guillem Roig, i el tècnic de Senders de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Rafael Ramos.

stats