Part Forana 16/06/2023

El PSOE haurà de governar en minoria a Algaida si no comparteix la batlia amb MÉS

"La seva negativa ens força a quedar fent feina des de l’oposició", han criticat els ecosobiranistes

1 min
La candidata de MÉS a Algaida i el Coordinador del partit.

PalmaLa manca d'acord entre MÉS i el PSOE a Algaida dificulta un pacte progressista i obliga els socialistes a governar en minoria. Els ecosobiranistes han explicat que els del PSOE es neguen a "negociar que Margalida Puigserver sigui durant un període batlessa d’Algaida", un fet que els "força a quedar fent feina des de l'oposició".

La petició dels de MÉS es "justifica", segons expliquen, per l’augment de vots de les passades eleccions municipals: "Hem mantingut els tres regidors, mentre que el PSOE d’Algaida ha baixat en vots i en regidors, de sis a cinc". En les darreres setmanes ambdues formacions han estat en negociacions, sense acord fins al moment. Una situació que s'assembla a la de Capdepera, on el PP governarà en minoria davant la manca d'acord entre els dos partits d'esquerres.

Ara bé, a Algaida, l'opció d'un pacte continua oberta per als socialistes: "La nostra intenció és treballar des d’un major equilibri de les forces progressistes, arribant a acords tal com s’ha fet als pobles de veïnat. Estam oberts al diàleg i continuarem fent feina pel bé comú des de la responsabilitat, amb fermesa en el control al govern municipal, sense perdre la il·lusió d’aconseguir el millor per als nostres pobles", han explicat.

stats