Som-Riu d'Aproscom arriba a Artà

Els centres escolars del municipi prendran part en el gran mural aquests propers dimecres i dijous

El projecte Som-riu, impulsat per Aproscom Fundació, entitat que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies, ha arribat a Artà en forma de mural de grans dimensions que s'està pintant aquests dies en una paret pròxima a l'antiga estació.

Aquest projecte, nascut l'any 2016, ha estat realitzat en diversos pobles de la comarca de Llevant, el darrer a Manacor, en un lateral del teatre Municipal. Es pretén donar visibilitat a les capacitats de les persones amb diferents necessitats de suport, oferir-los la possibilitat d'expressar-se amb la tècnica del grafit i crear vincles amb els escolars del municipi en el qual es duu a terme, en aquest cas d'Artà.

Així, es preveu que els pròxims dimecres i dijous, 13 i 14 de juny, desenes d'escolars dels cinc centres educatius del municipi (CEIP Na Caragol, Sant Bonaventura, Sant Salvador, IES Llorenç Garcias i Font i CEIP Rosa dels Vents) prenguin part en el projecte i, juntament amb l'alumnat del centre d'educació especial Joan Mesquida i l'artista Sath, facin la seva contribució artística signant el mural.

Els participants duran una 'camiseta d'artista' estampada amb el seu nom amb una plantilla personalitzada que han treballat prèviament al centre educatiu i que servirà també per fer la signatura a la paret. El mural s'acabarà l'endemà i serà inaugurat l'1 de juliol amb una cercavila que sortirà de la plaça de l'Ajuntament i farà ruta pel poble.

Participació ciutadana

Som-riu cerca involucrar la ciutadania en un projecte que parla de la discapacitat sense xerrar-ne i que fomenta la inclusió de forma natural. A més, cerca sensibilitzar l'alumnat i el professorat dels centres ordinaris en el fet de la inclusió com un dret i un valor social i oferir als docents i alumnes l'oportunitat d'entendre la discapacitat com un aprenentatge.

Recentment, l'associació Malalts de Birra, organitzadora de l'Artà Beer des de fa quatre anys, s'implicà en aquest projecte i acordà amb Aproscom el disseny de l'etiqueta de la cervesa artesana de la marca d'Artà de 2018, elaborada especialment per a la fira.

Aproscom Fundació és una entitat que dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual (diversitat funcional, amb diferents necessitats de suport) i a les seves famílies per tal de promoure la seva inclusió i millorar-ne la qualitat de vida. Per dur a terme aquesta missió ofereix als seus usuaris un conjunt de serveis i programes orientats a cobrir totes les àrees de la vida de la persona i que van des de la infància fins a edats avançades.