400 alumnes de Primària de Manacor cantaran contra la violència masclista

El concert escolar tindrà lloc a l'Auditori el 26 de novembre

Uns 400 alumnes de 6è de Primària de les escoles de tot el municipi de Manacor participaran en el concert 'Canta contra la violència masclista'. Aquesta trobada coral es durà a terme just l'endemà  de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona, marcat per les Nacions Unides en record de les germanes Mirabal, tres dones de 36, 33 i 25 anys assassinades el 1960 per la seva oposició al règim del dictador dominicà Trujillo.

L’Auditori de Manacor s’omplirà el dimarts 26 de novembre per escoltar la veu dels escolars. Es tracta d'una activitat organitzada pel departament d’Igualtat i que han presentat aquest matí a l'Ajuntament la regidora de l'àrea, Carme Gomila; Josep Devesa, professor del Conservatori, i Maria Antònia Genovard, educadora social. S'ha anunciat que hi haurà una actuació per escola.

Genovard ha apuntat que "és molt important la feina conjunta entre centres, que surtin de la zona de confort a la qual estan acostumats, per tal de fer poble i compartir lluites". Per la seva banda, el professor Devesa ha explicat que "fa mesos que s'està organitzant el concert, però és des del setembre que es treballa en els arranjaments i els instruments, per tal de poder interpretar peces dels grups Alaska, Gossa Sorda i Els Pets, entre altres".

L’activitat, que durarà de les 11 a les 14 hores, és iniciativa de l’equip d’educadors socials de l’Ajuntament en col·laboració amb el Conservatori Municipal i el Conservatori Superior de les Illes Balears. Entre el públic hi haurà l’alumnat de cinquè de Primària dels respectius centres.