Política
Part Forana 16/08/2023

El PP de Sencelles denuncia "l'obscurantisme" del batle per "no fer públic l'acord de govern"

El portaveu popular assegura que el municipi "retrocedeix anys en matèria de transparència amb cada mandat de Verd"

1 min
El batle de Sencelles, Joan Carles Verd (El Pi).

PalmaEl Partit Popular de Sencelles ha denunciat "un nou exemple d'obscurantisme" del batle, Joan Carles Verd, que en el darrer ple del consistori es va negar a fer públic l'acord programàtic aconseguit amb el PSOE i Volem. Segons el PP, el batle al·legà que es tracta "d'un acord entre particulars". En una nota de premsa, el portaveu del PP, Toni Ferragut, ha dit que és "lamentable i molt preocupant que mantinguin en secret el seu pacte de govern" i ha recordat que "els veïns de Sencelles tenen dret a conèixer el contingut d'aquests acords, ja que els afectaran durant els pròxims quatre anys".

No obstant això, Verd, per la seva banda, ha assegurat que "l'acord programàtic és un compendi dels tres programes, que són públics". A més, ha carregat contra el PP per fer una oposició poc rigorosa: "Ells que han pactat amb Vox ens han de dir que hem perdut qualitat democràtica?"

No obstant això, cal recordar que el repartiment de les àrees sí que s'ha fet públic: "Coneixem el repartiment de cadires i sous, però el més important, que és el programa que volen dur endavant, no".

Ferragut ha assegurat que les legislatures de Verd s'han caracteritzat per un "clar minvament de la qualitat democràtica de l'Ajuntament" i cita com a exemples "la prohibició d'accés dels regidors de l'oposició al registre de l'Ajuntament, la dificultat per accedir a les factures i pagaments de determinades àrees i al buidatge de competències del ple municipal en favor del batle". Per al 'popular', "Sencelles retrocedeix anys en matèria de transparència amb cada mandat de Verd" i s'ha demanat "què han d'ocultar al poble amagant el seu acord de govern".

stats