Part Forana 20/06/2022

El PP, El Pi i Ciutadans anuncien una moció de censura a l'Ajuntament d'Andratx

La popular Estefanía Gonzalvo assumirà la batlia

ARA Balears
2 min
L'acord s'ha firmat aquest dilluns a l'Ajuntament d'Andratx.

PalmaEl PP, El Pi i Ciutadans han arribat a un acord a l'Ajuntament d'Andratx per presentar conjuntament una moció de censura a l'actual batle socialista, Antoni Mir, que es durà a sessió plenària extraordinària el dimarts 5 de juliol. En virtut de l'acord, les tres formacions governaran conjuntament l'any que queda de legislatura fins a les pròximes eleccions de 2023, amb la popular Estefanía Gonzalvo a la batlia.

Després de la reprovació dijous passat, els tres partits coincideixen en la necessitat d'un canvi de rumb al municipi que "recondueixi la gestió municipal i retorni l'estabilitat al Consistori". En aquest sentit, han justificat aquesta decisió en la necessitat d'aportar "estabilitat" al govern municipal durant aquest any.

"Ens hem de centrar en una gestió eficient de les competències municipals, des de la moderació, la tranquil·litat, la solvència, la transparència, posant els andritxols al centre de les polítiques i abordant les necessitats urgents que actualment té el municipi", ha destacat el PP en un comunicat.

La portaveu popular al Consistori, Estefanía Gonzalvo; el portaveu d'El Pi, Llorenç Suau, i el regidor del grup Ciutadans, Ángel Hoyos, han acordat aquest dilluns la firma conjunta de la moció de censura a Mir per part dels nou regidors que sumen les tres formacions a l'Ajuntament.

Una moció "contra la figura del batle"

El president d'El Pi, Tolo Gili, ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa que la situació al Consistori d'Andratx "feia mesos que no era l'òptima". "Sempre intentam complir tots els acords que hem signat, i per això vull deslligar la moció de censura del compliment de l'acord al municipi", ha explicat Gili.

Així, el president de la formació regionalista ha apuntat que "no és una moció de censura contra el PSOE o MÉS per Mallorca, sinó contra la figura del batle, que no podia continuar". "Després de la reprovació no ha fet quasi cap moviment per reconduir la situació, i no ens ha quedat més remei que tirar endavant amb la moció de censura", ha anunciat.

stats