Part Forana 06/03/2020

El PP reclama la reforma de l'avinguda del Torrent i la via de Portugal de Manacor

El 2012 es va arribar a un principi d'acord amb el Consell, que, vuit anys més tard, encara no s'ha concretat

M. B.
2 min
El consellers del PP, Pedro Rosselló i Llorenç Galmés, i la regidora Mari A. Sansó, a l'avinguda des Torrent.

El grup popular al Consell de Mallorca reclama al Pacte de la institució insular (PSOE, MÉS i Podem) la rehabilitació i reforma integral de l'avinguda del Torrent i via de Portugal de Manacor "pel seu mal estat". El conseller Pedro Rosselló, en el ple del proper dijous del Consell, defensarà la moció, que insta a intervenir en aquests dos vials urbans després de la propera temporada turística.

Cal recordar que el 2012 es va arribar a un acord entre l'Ajuntament de Manacor i el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca per tal que un seguit d'eixos viaris urbans, com la via de Portugal, un tram de la rambla del rei En Jaume, l'avinguda de Fra Juníper Serra, l'avinguda del Tren i l'avinguda del Torrent, ara de competència del Consell, passassin a formar part de l'entramat urbà de titularitat municipal, cedint al Consell, com a contrapartida, les rondes de circumval·lació.

Trams de carreteres municipals

Aleshores, també es va plantejar la necessitat d'abordar una solució per als trams municipals de les carreteres que arriben als nuclis de Son Macià, Cala Murada i Cales de Mallorca, si bé l'acord sobre aquests punts va quedar sense definir.

L'avinguda del Torrent i la via de Portugal estan en molt mal estat tant pel que fa al paviment com pel que fa a les voreres i l'arbrat, i són una amenaça per a la seguretat dels ciutadans i donen, a més, mala imatge del municipi en una zona comercial. La darrera proposta de conveni preveu que cada administració assumeixi les seves competències, de manera que l'Ajuntament s'encarregaria de l'adequació dels serveis soterrats, les voreres i l'arbrat, mentre que el Consell arreglaria l'asfalt dels vials, abans de fer-ne la cessió a l'Ajuntament.

Pel que fa a la via de Portugal, se'n va plantejar, per part de l'Ajuntament, una transformació integral, amb una ampliació important de la zona de vianants que passava o bé per eixamplar les voreres per fer una passejada en un dels costats o bé per construir un passeig central per a vianants seguint el mateix model de passeig que el de l'avinguda de na Camel·la.

stats