Part Forana 02/04/2019

El polvorí de Porreres serà un centre d'interpretació del massís de Randa

El Ministeri de Defensa cedeix una part de les instal·lacions militars a l'Ajuntament

M. Barceló
2 min
Accés d'entrada a les instal·lacions militars del Puig d'en Famella.

PorreresL'Ajuntament de Porreres té previst reconvertir una part de les instal·lacions militars del polvorí d'en Femella en un centre d'interpretació del massís de Randa, catalogat com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI). En el ple d'aquest dilluns, el Consistori va informat del projecte, que afectarà una parcel·la de 8.900 m2, dels quals un petit pavelló 220 m2 servirà com a centre d'interpretació de l'ANEI de Randa, amb la intenció de donar a conèixer la flora i fauna de l'indret natural. L'edifici que s'ha d'intervenir disposa d'una zona boscosa de 5.200 m2 als seus voltants.

A llarg termini, es podrien fer noves cessions de pavellons per a activitats socioeducatives i com a centre d'exposicions. Però per això, segons explica la batlessa, Xisca Mora, serà necessària la creació d'un consorci integrat pel Ministeri, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament, "perquè es tracta d'un projecte de major abast i necessitarà un finançament del qual Porreres no disposa".

Les instal·lacions militars, construïdes els anys 40, després de la Guerra Civil, que deixaren d'estar ocupades el 2011, es troben dins dues parcel·les que en total ocupen 354.000 m2. El conjunt de les instal·lacions abandonades és de 1.800 m2. La finca més petita, de 8.900 m2, és la que ara l'Estat cedeix a l'Ajuntament.

Com a primera actuació, la pedrera de Son Amat ha d'invertir 60.000 euros en el projecte d'ús recreatiu i mediambiental, en compensació per l'explotació de grava que té annexa a la zona militar, i que l'obliga a reinvertir a la zona.

Cos de Policia Local

D'altra banda, l'Ajuntament ha aprovat la creació d'un cos de Policia Local per tal que els agents auxiliars puguin tenir la categoria d'oficial que els correspon, i a la vegada es pugui incorporar un nou agent. La plantilla actual és de sis membres, però passarà a set a curt termini. Per població, Porreres hauria de disposar d'una plantilla mínima de deu agents, segons la batlessa.

stats