Part Forana 29/06/2020

El policia tutor d'Inca ha fet 576 intervencions en l'àmbit educatiu durant l'estat d'alarma

També ha assumit tasques de col·laboració amb centres de la comarca

Ara Balears
2 min
El policia tutor repartint material escolar.

IncaDurant l’estat d’alarma, el policia tutor d’Inca ha col·laborat estretament amb els centres educatius del municipi per ajudar que els nins i nines d’Inca poguessin continuar amb la seva educació, tot i estar confinats a casa. En total, ha duit a terme 576 actuacions en l’àmbit de l’educació els mesos de març, abril, maig i juny.

"Amb el tancament dels centres escolars, la tecnologia va adquirir un paper molt important per poder continuar amb el correcte funcionament del curs escolar. No obstant això, molts d’alumnes no podien fer les tasques de manera telemàtica per diversos motius, com ara no disposar d’un ordinador o connexió a internet. Per aquest motiu, es va requerir la nostra col·laboració per tal d’aconseguir arribar a aquests alumnes i ajudar-los a continuar les classes”, explica Manel Crespí, policia tutor d’Inca.

En el cas d'Inca, el policia tutor va oferir-se per recollir les tasques personalment als centres educatius i fer-les arribar als alumnes. També es va oferir l’opció als professors que el material fos remès per correu electrònic per, posteriorment, imprimir-lo en dependències policials i distribuir-lo als alumnes.

Repartiment d'ordinadors

De manera paral·lela, el policia tutor també s’ha encarregat de repartir ordinadors a les famílies que no disposaven d’equip informàtic, cedits pels centres escolars i la Conselleria d’Educació, la qual també ha cedit targetes CIM per facilitar la connexió a internet. A més, durant l’estat d’alarma el policia tutor d’Inca també ha fet altres actuacions, com visites per revisar les condicions familiars o la localització d’alumnes desconnectats, entre d'altres.

En aquest sentit, cal destacar que la majoria d’intervencions s’han fet per a centres educatius d’Inca, encara que també s’ha col·laborat amb altres centres educatius de la comarca del Raiguer. En aquests casos, es tractava d'alumnes que viuen a Inca però que estan matriculats a instituts d'altres municipis.

stats