Part Forana 03/07/2017

La població de moscard tigre es manté estable en el terme de Llucmajor

Per ara, s'actua amb insecticides sobre els embornals de la zona de s'Arenal

Ara Balears
2 min
El control biològic es du a  terme on hi ha embornals de les aigües pluvials.

LlucmajorL’Ajuntament de Llucmajor ha començat la campanya de detecció del moscard tigre que du a terme cada any abans de l’arribada de l’estiu. Aquesta campanya consisteix en l’actuació sobre els embornals del terme municipal on en anys anteriors se n’havien detectat punts de cria. Els primers resultats sobre la densitat de moscard tigre han demostrat que es manté estable en comparació als anys anteriors i que, ara per ara, només és necessària l’actuació amb insecticides sobre les larves al nucli costaner de s’Arenal.

Segons els tècnics municipals, la situació actual entra dins els paràmetres normals, que no han de donar peu a preocupació ni alarma. De moment, l’única zona on es fan tractaments amb insecticida sobre les larves és al nucli costaner de s’Arenal, però en funció dels resultats de la detecció es plantejaria la possibilitat de dur-los a terme a altres indrets del terme municipal.

L'objectiu fonamental de la campanya és disminuir la possible densitat del mosquit tigre i minimitzar-ne la dispersió, reduir les molèsties produïdes pel mosquit en els ciutadans, prevenir el risc que actuï com a vector de malalties i sensibilitzar-ne la població.

Des de l’Ajuntament de Llucmajor apunten que la prevenció és clau en el cas del moscard tigre: "S'hi han d'involucrar no només les institucions, sinó també la ciutadania. Una de les accions fonamentals per a la contenció del mosquit tigre és la col·laboració ciutadana, ja que fa eclosió preferentment en petites zones d'aigua com tests, fonts, poals, taps i bidons", es demana des de l'Ajuntament.

Biòlegs i tècnics especialistes expliquen que aquest mosquit, a diferència del mosquit comú, fa eclosió en petits recipients amb aigua, molts dels quals situats en propietats privades, "de manera que entre el 70% i 80% dels seus punts de cria se situen dins de les cases. Hi ha moltes possibilitats que el mosquit que hi ha a la casa hagi nascut en el teu mateix corral, jardí o terrassa. Si s'evita tenir petits recipients amb aigua estancada, s'evitarà tenir mosquits", recomanen els tècnics.

stats