Part Forana 26/08/2020

L’Ajuntament de Manacor adjudica la peixateria municipal, que obrirà després d'onze anys

La concessió és per un període de cinc anys i suposa l'entrada anual de 8.400 euros als comptes municipals

Ara Balears
2 min
Peixateria de la Plaça de les Verdures./ AJUNTAMENT DE MANACOR

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha adjudicat la peixateria municipal en concessió administrativa a l'empresa Pescados David Castel SL, que ha aconseguit la puntuació més elevada en el concurs públic convocat. La concessió administrativa és per un període de cinc anys, prorrogable anualment per cinc anys més, i per un cànon anual de 8.400 euros a favor dels comptes municipals.

La regidora d'Agricultura i Mercats, responsable de la plaça de les Verdures, Cristina Capó, ha destacat la importància d'aquesta adjudicació, que "permetrà dinamitzar una zona comercial emblemàtica". "La peixateria municipal és un símbol per als manacorins i tornar-la a veure oberta ens satisfà profundament, ja que el comerç local i de proximitat és una de les apostes d'aquest govern municipal", ha afegit.

Feia més de 10 anys que la peixateria municipal es trobava tancada, ja que la darrera concessió va tenir lloc el 2009. L'any 2011 el Consistori municipal va convocar un concurs públic que va ser declarat desert, el mateix que va succeir l'any 2019.

El local de la peixateria municipal té una superfície útil de 64 metres quadrats i està distribuït en una zona d'atenció al públic, zona de venda i manipulació, zona d'obrador, un vestidor i un bany. El local es troba equipat per exercir la venda de peix amb excepció del mobiliari necessari per a la preparació del rentat, un moble on dipositar el peix una vegada està net, utillatge necessari per exercir l'activitat, com ara una balança, caixa registradora, ganivets, escatador de peix, estisores, pinces o contenidor de residus, que hauran de ser aportats per part del concessionari.

Com a mínim el 40% dels productes que oferirà la nova empresa concessionària tindran etiqueta ecològica europea, una de les condicions que va establir l'Ajuntament a les bases del concurs. L'horari comercial serà de 8 a 19 h amb dues hores d'interrupció del servei, de dilluns a dissabte.

Adjudicació de les parades buides

La regidora, Cristina Capó, ha anunciat també aquest dimecres en roda de premsa que el seu departament ja té a punt la licitació per a la resta de parades buides de la plaça. "Feim feina perquè la plaça de les Verdures pugui recuperar la importància que mereix i que sigui una zona plena de vida".

L'Ajuntament de Manacor iniciarà aquesta tardor una actuació de manteniment pressupostada en 19.000 euros amb l'objectiu de retirar el rovell de les bigues de la coberta dels dos edificis del mercat on s'allotgen les parades i pintar-les de bell nou.

stats