Part Forana 14/07/2020

El Pi demana al Consell que executi la millora fluvial dins Sant Llorenç

Es reclama intervenir en alguns punts viaris per ampliar la capacitat hidràulica del torrent en diversos punts urbans

Ara Balears
2 min
El torrent de ses Planes encara és una amenaça, segons El Pi.

Sant LlorençMoltes mancances estructurals viàries que pateix Sant Llorenç, i que les inundacions del 9 d’octubre de 2018 varen treure a la llum, continuen encara pendents de solució. Així ho ha denunciat el grup municipal d'El Pi, recordant els punts del pas del torrent de les Planes que necessiten ser millorats per tal de reduir el perill en cas d'una repetició de pluges torrencials.

El Pi ha criticat "la manca de seny i responsabilitat per part del conseller d'Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, per deixar el municipi llorencí en una situació de inseguretat, en no voler millorar les infraestructures que són competència de la institució insular".

"Mentre els experts no poden garantir que els fatídics fets del 9 d’octubre no es tornin a produir, Iván Sevillano parla de demagògia faltant al respecte a les nombroses víctimes de la torrentada i deixant de costat la finalització de les millores necessàries", es queixen des d'El Pi, que compta amb un dels 13 regidors que integren el Consistori, formant part de l'equip de govern que encapçalen GISC i PSOE.

Moció rebutjada

La formació regionalista ha criticat que s'hagi rebutjat la moció presentada pel grup de consellers El Pi - Proposta per les Illes Balears al ple del Consell Insular. La moció instava a signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Llorenç per a la realització de les obres d'infraestructures afectades per la torrentada.

El ple del Consell Insular de Mallorca va instar el Departament d'Infraestructures a signar un conveni amb l’Ajuntament llorencí per executar les obres pendents al més aviat possible. Així mateix, també va instar el Departament d’Infraestructures a agilitzar la tramitació i aprovació dels projectes per tal que la seva execució sigui urgent. En no ser atesa aquesta demanda, El Pi ha presentat una moció en el mateix sentit, que ha estat denegada.

Des d'El Pi es lamenta "la manca de seny i responsabilitat per part del conseller d'Infraestructures, Iván Sevillano (Podemos), a més del PSOE i MÉS, per negar-se a fer-se càrrec d’infraestructures propietat del Consell de Mallorca. El paper de l’Ajuntament de Sant Llorenç va ser redactar els projectes per tal d’agilitzar-ne la tramitació administrativa, un gest que no ha sabut agrair el conseller".

Projectes presentats per l'Ajuntament

El 4 d’octubre de 2019 l’Ajuntament va entregar el projecte de l’ampliació de la capacitat hidràulica del torrent de les Planes sota la variant Ma-15 a Sant Llorenç. També entregà el projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de les Planes, a l’altura del carrer de Mossèn Galmés de Sant Llorenç, i el projecte de modificació de l’amplada del pont sobre el mateix torrent a l’altura del carrer de les Brodadores a Sant Llorenç. La substitució del pont del carrer de la Teulera sobre el torrent de les Planes s'inclou entre les demandes també presentades per l'Ajuntament. El Pi recorda que el batle, Mateu Puigrós, "continua sense descans pressionant el Consell Insular amb visites setmanals per tal d’aconseguir l’execució de tots els projectes".

stats