4.000 persones segueixen la processó de la Triennal d'Alcúdia

Unes 4.000 persones, segons l'Ajuntament han seguit els actes religiosos, amb la processó del Sant Crist, que aquest divendres han acompanyat la Triennal d'Alcúdia, que enguany ha coincidit amb les festes patronals de Sant Jaume. S'ha habilitat un punt d'ombra i cadires a la Plaça de la Constitució perquè les persones impedides o amb problemes de mobilitat poguessin seguir el pas de la comitiva.

Vint preveres amb el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i el rector de la Parròquia, Jordi Gaià, al capdavant han oficiat la Concelebració Eucarística, amb el cor parroquial i la Coral de la gent gran d'Alcúdia. Els preveres fills d'Alcúdia han portat la imatge del Sant Crist: Felip Diez, Miquel Company, Joan Darder Britat, Bartomeu Suau  i el fill adoptiu d'Alcúdia Bartomeu Català.

El pas de la imatge del Sant Crist ha estat presenciat per una multitud de totes les edats que ha mostrat i que juntament amb la confraria del Sant Crist ha volgut mostrar la seva devoció, recordant el suposat miracle de l'any 1507, en què després d'una llarga sequera i penúries socials s'imputà a la divinitat i al Sant Crist l'arribada de pluges que ajudà a la ciutat a refer-se.

L'Ajuntament d'Alcúdia en ple ha presidit la Triennal, encapçalat per la batlessa Bàrbara Rebassa, i acompanyat per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

La banda municipal d'Alcúdia, dirigida per Jaume Garcia, han recorregut els carrers de la ciutat, que com marca la tradició han estat adornats amb branques de pi i paperí. Al final, s'ha venerat el Sant Crist, amb el poble cantant els Goigs i el Tedeum en una església estibada de feligresos.