Mobilitat
Part Forana 15/11/2023

A partir del 18 de desembre es podrà circular fins als 100 km/h a la via de cintura MA-20

Asseguren que la decisió ve recolzada per tres informes tècnics

1 min
La via de cintura de Palma.

PalmaA partir del 18 de desembre, el Consell eliminarà el límit de velocitat de 80 km, vigent actualment a la via de cintura MA-20, i es podrà circular fins als 100 km/h. Així ho ha anunciat aquest matí el president del Consell, Llorenç Galmés.

Des de la institució han fonamentat la seva decisió en tres informes tècnics que asseguren, d'una banda, que l'augment de velocitat a 100 km/hora suposa un consum més eficient de combustible i, per tant, una reducció d'emissions nocives a l'atmosfera. D'altra banda, els informes indiquen que es tracta de la via amb menys sinistralitat de les existents a Mallorca, però que des de 2021 ha incrementat els accidents fins a un total de 5 en tres anys. I, finalment, que es compleix amb tota la normativa.

El conseller de mobilitat i infraestructures, Fernando Rubio, ha afirmat que "és molt més recomanable per a la seguretat mantenir la mateixa velocitat a tota la via de cintura excepte al túnel de Gènova i al pas de Can Blau que es mantindran a 80 km/hora".

stats