Part Forana 27/06/2019

El pacte de dretes de Llucmajor xifra l'increment dels sous en un 3,8 %

MÉS assegura que la despesa anual dels regidors pujarà 139.400 euros, un 20%

Ara Balears
1 min
El batle Jareño cobrarà  bastant més que el seu antecessor, segons MÉS.

LlucmajorLa coalició de govern de partits de dreta de l'Ajuntament de Llucmajor ha negat que els sous dels polítics del pacte s'hagin incrementat un 20%, tal com ha denunciat el grup de MÉS, i assegura que "en compliment de l'Acord de Govern subscrit per PP, Cs, Llibertat Llucmajor i ASI, s'han reconfigurat les retribucions dels regidors i s'ha aconseguit d'aquesta manera una reducció del 2% en despeses salarials de l'equip de govern".

"Per culpa de l'augment del nombre de portaveus de l'oposició, i malgrat l'ajust de sous aplicat per l'equip de govern, les retribucions totals dels regidors han pujat un 3,8%", afegeix en un comunicat.

"Com que hi ha més partits representats en el ple municipal, i únicament quatre formen part de l'equip de govern, ha augmentat el nombre de càrrecs de portaveu a l'oposició, de 3 a 5. Aquest fet ha provocat l'augment de les retribucions totals de l'oposició d'un 22%", assegura el pacte en un comunicat.

El grup de MÉS a l'Ajuntament ha aportat les dades dels sous dels regidors i el batle durant el mandat passat. Segons aquestes xifres, el batle del PP passarà a cobrar 65.000 euros, inclosa la Seguretat Social, encara que l'anterior cobrava 44.700 euros. En el còmput global, el pacte de dretes costarà 139.400 euros més cada any que l'anterior govern, expliquen des de MÉS.

stats