Part Forana 28/06/2021

Orgullosament Inca celebra el cinquè aniversari

El festival ha ampliat la programació i es durà a terme els dies 16 i 17 de juliol al quarter General Luque

ARA Balears
2 min
Ajuntament d'Inca

IncaCoincidint amb el Dia internacional de l'orgull LGTBI, l'Ajuntament d'Inca i l'associació Únic han presentat aquest dilluns una nova edició de l'Orgullosament Inca, que enguany celebra el cinquè aniversari. El festival ha ampliat la programació i es durà a terme els dies 16 i 17 de juliol al quarter General Luque, informa el Consistori en una nota.

"Després d'un any d'aturada a causa del covid-19, tornam amb més ganes que mai per celebrar el cinquè aniversari de l'Orgullosament Inca. Enguany, per controlar aforaments i garantir el compliment de totes les mesures vigents, el festival es trasllada al quarter General Luque", explica el regidor de Festes, Antoni Peña. "Amb molta feina, esforç i il·lusió hem aconseguit consolidar l'Orgullosament Inca, el primer i únic festival LGTBI de Mallorca. Enguany celebram la cinquena edició del festival, que s'ha convertit en un referent balear i té molt de potencial per continuar creixent i convertir-se en una cita ineludible del calendari nacional", destaca.

L'acte començarà amb la presentació del nou llibre de Valeria Vegas, Libérate. Després es presentarà també la marca de joieria Yhor Joyas de diseño, amb Jordi Martorell Beltran. Així mateix, de manera paral·lela, els assistents podran gaudir de l'exposició fotogràfica Orgullosament. 5 anys d'orgull a Inca, promoguda per l'associació Únic. Aquesta mostra repassa amb imatges el més destacat de cada edició. Com cada any, el plat fort serà dia 17 amb la celebració del festival al pati d'Armes del quarter General Luque. Enguany, els convidats són Paca la Piraña, Sonia Madoc, integrant del grup musical Sonia i Selena, i Baaldo. El festival també inclourà la participació de la ballarina Topacio Fresh; el productor, actor, director i fundador de Diabéticas Aceleradas, Pep Noguera; i la vedet Vivian Caoba. Com a novetat, enguany també s'ha posat en marxa un concurs de Drags.

"Des del primer any el nostre objectiu ha estat ajudar a donar visibilitat a la lluita del col·lectiu LGTBI i contribuir a avançar cap a la normalitat. La nostra ciutat sempre ha estat un espai de convivència on tots treballam per la igualtat", ha apuntat el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

stats