Part Forana 15/06/2019

Oliver agafa la vara de Manacor entre el fervor popular de l'esquerra

AIPC també suma dos dels seus tres vots a la investidura

M. Barceló
2 min
Oliver amb la vara, després del seu nomenament.

ManacorDesprés d’un govern efímer de 144 dies durant l’inici de la legislatura passada, l’ecosobiranista Miquel Oliver (MÉS-Esquerra) ha tornat a agafar aquest dissabte la vara de l'Ajuntament. Al carrer, el crit d'"hem tornat" s'ha deixat sentir al final de la sessió constitutiva del nou Consistori.

En aquesta ocasió, l’esquerra manacorina torna al poder amb una sobrada majoria absoluta, gràcies als vots de MÉS-Esquerra (6), PSOE (4) i UP (1) i dos d'AIPC. Oliver, contra el que estava previst, ha tingut dos vots més dels que s'esperava. Dos dels tres regidors d'AIPC han votat a favor de la seva investidura i la regidora Antònia Llodrà s'hi ha abstingut.

Durant la intervenció, el nou batle s’ha compromès a treballar per al municipi, per a tots i "escoltant la minoria, que és molt àmplia per no tenir-la en compte".

Jaume Llull (batle soccialista 1987-1991) amb Miquel Oliver.

La batlessa sortint, Catalina Riera, ha dit que El Pi farà una oposició responsable i ha recordat que l'educació continua sent l'eina fonamental per continuar fent de Manacor un municipi "creatiu i participatiu". Maria A. Sansó, del PP, ha desitjat encert al nou equip de govern, igual que AIPC, que s'ha mostrat disposat a col·laborar amb el nou pacte, tot i no formar-ne part.

Majoria d'esquerra després de 83 anys

Manacor té per primera vegada en 83 anys un govern d’esquerra amb majoria absoluta. El juny de 2015 se’n conformà un amb MÉS-Esquerra (5), PSOE (3) i Volem (1), que durà 144 dies i que va caure després d’una moció de censura del centredreta: El Pi (5), PP (4) i AIPC (3).

Segons explica l’historiador manacorí Antoni Tugores, caldria remuntar-se a febrer de 1936, quan la inhabilitació d’11 regidors d’Unió Republicana va propiciar que el govern municipal quedàs en mans del grup socialista, que aleshores només tenia tres edils, després que dimitissin dos regidors de la dreta. Aleshores aquesta fou la darrera ocasió en què Manacor tingué govern d’esquerra amb majoria.

stats