Part forana
Part Forana 18/04/2023

Les obres del carrer del Ferrocarril a Son Carrió, una passa clau per a l'ampliació de l'escola

S'Illot tindrà els primers habitatges de protecció oficial

ARA Balears
2 min
El projecte de la nova escola de Son Carrió

PalmaL'Ajuntament de Sant Llorenç continua fent passes per fer realitat una demanda històrica: ampliar l'escola de Son Carrió. Durant aquesta legislatura el consistori municipal ha començat les obres del carrer del Ferrocarril a Son Carrió, una millora que permetrà fer realitat la demanda i, a més, ha dut a terme ja el projecte bàsic del que serà el nou centre escolar del nucli costaner.

La situació actual dels estudiants no és la desitjada per l'Ajuntament de Sant Llorenç, ja que actualment han d'estar en barracons, i per això durant aquesta legislatura han iniciat les obres del carrer, una passa bàsica i imprescindible per després poder fer el nou centre i millorar les condicions dels estudiants del centre educatiu.

Tot i que el consistori fa diversos anys que treballa per fer realitat la nova escola, durant aquest període ha trobat diversos entrebancs, com els problemes per comprar el solar de devora l'escola, que han endarrerit l'inici de la construcció del nou centre educatiu. Ara, les obres del carrer del Ferrocarril a Son Carrió han donat ja el sus oficial a la culminació d'aquesta reivindicació històrica.

Al nucli de Son Carrió també s'hi han fet altres projectes de millora urbana durant aquesta legislatura. Un que ja ha finalitzat ha estat la reurbanització del carrer de Mossèn Alcover, un dels més transitats i cèntrics del nucli. Aquesta reforma ha suposat una revitalització i un canvi a millor cap al poble. Concretament, s'ha millorat la seguretat dels vianants, l'aspecte del carrer i les infraestructures. Les obres també han permès una optimització del consum d'aigua gràcies a la instal·lació d'una nova xarxa de pluvials de la qual el carrer no disposava.

També s'ha col·locat una nova pavimentació que ha eliminat les barreres arquitectòniques i que implica, alhora, una millor connexió amb l'estació, i s'han implementat elements per reduir la velocitat a la zona per tal d'afavorir els vianants i reduir la contaminació acústica.

HPO a s'Illot

Un altre dels grans projectes d'aquesta legislatura és la construcció dels primers habitatges de protecció oficial a s'Illot. L'Ajuntament va cedir al Govern de les Illes Balears un solar municipal situat al carrer de l'Àncora i l'Institut Balear de l'Habitatge hi construirà 15 habitatges. Aquests nous pisos es destinaran a lloguer social, cosa que implica que les persones que hi visquin només pagaran com màxim un 30% de la seva renda.

Al solar hi construiran una superfície de 1.253,51 m² i s'hi edificaran 15 habitatges en total: 11 de dos dormitoris, dos dels quals adaptats a persones amb mobilitat reduïda, i 4 d'un dormitori.

stats