Part Forana 03/08/2021

El nou centre de salut de Llucmajor serà cinc vegades més gran que l'actual

Disposarà de 30 consultes per atendre una població de més de 20.000 persones

ARA Balears
1 min
El regidor de Serveis Socials, el batle i el regidor d'Urbanisme devora el solar del futur PAC.

PalmaEl nou centre de salut de Llucmajor disposarà de 30 consultes i tindrà cinc vegades més espai que l'actual, amb un total de 3.984 metres quadrats. Segons ha explicat la Conselleria de Salut en un comunicat, la nova edificació millorarà notablement les instal·lacions actuals, que són de l'any 1993, i que han quedat petites i obsoletes.

En aquests moments, el Servei de Salut està a l'espera de la cessió de la titularitat del solar adquirit per l'Ajuntament de Llucmajor, però el projecte pretén disposar de 1.270 metres quadrats per a consultes (11 consultes de medicina general, 11 d'infermeria, 2 de pediatria, 2 d'infermeria pediàtrica i 4 consultes polivalents).

A més, hi haurà una sala de cures de 100 metres quadrats i un espai per al Punt d'Atenció Continuada (PAC) de 434 metres quadrats que, a més de deu boxs de cures, disposarà de dos llits d'observació i un box per a pacients crítics. El PAC tindrà una base per al 061, a més d'un servei de radiologia bàsic i un d'ortopantomografies.

La construcció d'aquest centre nou forma part del Pla d'infraestructures d'atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques, amb una inversió prevista de 42 milions d'euros. Aquest pla s'emmarca en una estratègia global per potenciar l'Atenció Primària, porta d'entrada al sistema sanitari.

stats