Cultura
Part Forana 23/11/2022

Més per Sóller denuncia l'arbitrarietat del batle a l'hora de donar subvencions culturals

L'Ajuntament donarà 10.000 euros anuals a la Fundació Tren de l'Art

2 min
El museu modernista de Can Prunera que gestióna la Fundació Tren de l'Art.

PalmaMés per Sóller denuncia que el batle, Carlos Simarro, és parcial en la concessió de subvencions al sector cultural, després que s'hagi anunciat que l'Ajuntament donarà 10.000 euros anuals a la fundació Tren de l'Art, mentre que "té la resta d'institucions i entitats culturals arraconades i menystingudes". Així ho ha exposat l'agrupació municipal -actualment en l'oposició- en un comunicat en què exigeix a l'Ajuntament que "vagi més enllà de fotos interessades i planifiqui mesures de suport real a la xarxa cultural sollerica".

Les declaracions de Més sorgeixen després que la setmana passada Simarro signàs un conveni de col·laboració amb la Fundació Tren de l'Art -que gestiona el museu modernista de Can Prunera- on es compromet a donar-los 10.000 euros anuals de les arques municipals. "Ens alegram que per fi apostin per la cultura, però demanam que siguin coherents i donin el mateix suport a la resta d'institucions i entitats culturals del nostre municipi", han expressat des de Més.

L'agrupació municipal considera que durant aquesta legislatura Sóller ha viscut un "oblit total i absolut del teixit cultural per part de l'equip de govern" i recorden "la manca de suport a les associacions que cada dia i de manera altruista mantenen viva la cultura del nostre poble".

Museu Martím de Mallorca

La portaveu de Més, Laura Celià, ha remarcat que "és curiós que el batle no tingui cap problema per finançar certes iniciatives privades i, en canvi, sigui reticent a prorrogar la cessió del Museu de la Mar, quan a l'Ajuntament no li costa ni un cèntim", ha sentenciat. El fet és que Simarro ha fet declaracions en diverses ocasions assegurant que vol recuperar la gestió d'aquest espai que l'anterior govern va optar per cedir al Consell de Mallorca. Enguany venç el contracte de cessió, i recentment el Museu Marítim de Mallorca ha sol·licitat que aquest es renovi. No obstant això, el director gerent, Albert Forés, ha assegurat que l'Ajuntament encara no els ha contestat. "Hem fet una inversió bastant forta a Sóller i no hi hauria motiu per no renovar-nos el contracte", ha apuntat Forés qui gestiona el museu des del 2019.

stats