Cultura 03/05/2019

El Museu de la Mar de Sóller torna a hissar veles

Per celebrar que l'illa recupera un espai museístic dedicat a la mar, s'han preparat una sèrie d'activitats per a aquest dissabte

Ara Balears
2 min
El Museu Marítim de Sóller és la primera seu del Museu Marítim de Mallorca  que obre de forma permanent

PalmaEl Museu del Mar de Sóller s'inaugura aquest dissabte i serà la primera seu del Museu Marítim de Mallorca que obre de manera permanent. Per celebrar que, com a illa, recuperam un espai museístic dedicat a la mar, s'han preparat una sèrie d'activitats.

Començaran a les 11 h, quan es farà l'acte de benvinguda; després, l’expert en patrimoni marítim Manolo Gómez farà una visita guiada per les instal·lacions del museu. En acabar, els assistents podran tenir una conversa marinera amb Josep Mayol, patró major de la Confraria de Pescadors de Sóller.

Primer mes de vida

A banda de la jornada d’obertura del Museu de la Mar de Sóller – Museu Marítim de Mallorca d’aquest dissabte, el museu ja ha fet públic el cartell amb la programació d’activitats per a aquest mes de maig.

Del 10 al 12 de maig, el museu participarà en la Trobada d'Embarcacions Tradicionals, que tindrà lloc al moll de la Riba d'Eivissa, portant la 'xarxa de desitjos' a bord de 'La Balear'. A més, el 18 de maig, formarà part de l'esdeveniment 'Coneix els museus de Sóller'. En la jornada, hi haurà una gimcana de l'Agrupament Capità Angelats i es podran visitar els set museus del municipi. Finalment, a les 9.30 h, tindrà lloc 'Sons al museu', al mateix Museu del Mar de Sóller, amb una actuació d'AnimAcústicA Trio, que interpretaran clàssics de tots els temps.

El contacontes infantil 'La petita història de la pescadora Marina i el llaüt Vicens' sobre els oficis de la mar, que s’havia previst per al cap de setmana passat però es va haver d'anul·lar pels talls de les carreteres amb motiu de la prova ciclista, es programarà per al mes de juny (la data encara s'ha de confirmar).

stats