Part Forana 02/06/2023

MÉS per Porreres intentarà governar en minoria

Els ecosobiranistes han romput l'hegemonia dels regionalistes, que han tingut la batlia durant 24 anys seguits

2 min
L'equip de MÉS per Porreres celebrant la victòria electoral.

PalmaMÉS per Porreres intentarà governar en minoria, després de ser la força més votada i haver arrabassat l'hegemonia a El Pi, que feia 24 anys –des del 1999– que ocupava la batlia. "Encara no ens hem assegut amb ningú, però la nostra idea és aconseguir un acord de legislatura amb acords puntuals ja sigui amb El Pi o bé amb el PP", ha dit el candidat dels ecosobiranistes, Tià Lliteres.

El candidat de MÉS per Porreres, Tià Lliteres.

En el cas que governar en minoria no fos possible, MÉS té altres dos escenaris oberts: o bé pactar amb El Pi, o bé fer-ho amb el PP. Això sí, respecte d'un possible pacte, "amb el PP hi ha més discrepàncies que no amb El Pi", ha assegurat Lliteres. Per això, també planteja negociar amb els regionalistes. Respecte de qui hauria d'ocupar la batlia, ho tenen clar: "No només per ser els guanyadors, sinó també per la tendència creixent des del 2019 quan ja augmentàrem en 199 vots, demanarem encapçalar l'Ajuntament".

Els populars, per la seva banda, s'han mostrat oberts a pactar amb MÉS, tot i les "diferències ideològiques": "Hem estat quatre anys junts a l'oposició i ens duim molt bé", ha dit la candidata Maria Agnès Sampol. Respecte de les seves preferències, Sampol encara tampoc no s'ha volgut banyar, però ha assegurat que "a nosaltres ens interessa entrar al govern". Per això, la "darrera possibilitat" que contemplen els populars és permetre un govern en minoria per part de MÉS.

El Pi s'ha mantingut, des del passat 28 de maig, en una actitud passiva. La candidata, Xisca Mora, que ara ha perdut dos regidors i el 2019 va perdre la majoria absoluta, no vol "dur la iniciativa", ha assegurat. Ara bé, també ha dit que està "oberta a parlar amb tothom", sempre que "no es prioritzin projectes individualistes, sinó importants per a Porreres".

stats