Política 29/05/2023

El PP guanya gairebé 100 regidors arreu de les Balears, mentre que Podem i Ciutadans s'esfondren amb 6 i 2

MÉS és la força més votada en 10 municipis, com Manacor i Esporles. El Pi és la principal en pobles com Muro, Costitx i Banyalbufar

2 min
Plànol amb la representació de les forces més votades a cadascun dels municipis de les Balears.

PalmaEl Partit Popular ha crescut amb gairebé 100 regidors en aquestes darreres eleccions: ha passat dels 265 que obtingué el 2019 als 357 d'ara. A l'altre costat, els socialistes, com a segona força més votada, han obtingut exactament els mateixos regidors el 2023 que el 2019. En concret, el PSIB manté els 209 edils que ha tingut els darrers quatre anys.

I si Ciutadans i Podem ja varen néixer com a formacions amb més poca força municipalista, aquesta tendència es reforça ara. Ciutadans just conserva 2 regidors a Sant Joan de Labritja i Podem just resisteix amb 6. El Pi, per la seva banda, de 78 ha passat a 67, i Vox, de 17 passa a 44.

Balanç de regidors i de vots obtinguts a les eleccions municipals.

El PP, la força més votada a la majoria de pobles de les Illes

El PP és la força més votada a 25 municipis de Mallorca, encara que no signifiqui que acabin tenint totes les batlies. Si s'amplia la mirada al conjunt balear, el mapa ho deixa clar: la majoria dels pobles de les Illes són també blaus. A Eivissa, els quatre ajuntaments seran per al PP, igual que en 6 dels 8 municipis de Menorca. Als altres dos pobles d'aquesta darrera illa, la majoria dels vots han estat per al PSOE.

Destaca el canvi de tendència en alguns dels municipis amb més habitants, com Llucmajor, Palma, Marratxí i Alcúdia, on el 2019 la força més votada va ser el PSOE i en aquestes eleccions ho ha estat el PP.

El PSIB és la força més votada en 10 municipis de les Balears. Són: Calvià, Inca, Pollença, Artà, Consell, Santa Eugènia, Algaida, Puigpunyent, es Mercadal i Maó.

Els ecosobiranistes de MÉS són el partit més votat a Manacor, Porreres, Sant Joan, Llubí, Esporles i Santa Maria. El Pi continuarà tenint pes als seus feus tradicionals: Banyalbufar, Ariany, Costitx, Muro i Petra.

stats