Part Forana 01/02/2019

La marató de rondalles, plat fort de la Setmana Alcover a Manacor

Aquest dissabte té lloc la tradicional ofrena floral a l'obelisc dedicat al filòleg

Ara Balears
2 min
Guillem Sansó s’ha posat dins la pell d’Antoni Maria Alcover per contar algunes rondalles.

ManacorLa XV Marató de Rondalles, que es ve celebrant des de l'horabaixa de dijous i que segueix aquest divendres, 1 de febrer, és un dels plats forts i més multitudinaris de la Setmana Alcover. Durant un dia i mig les rondalles i contarelles capten l’atenció dels centenars d’escolars que any rere any assisteixen a la Marató.

El cantautor Guillem Sansó s’ha posat dins la pell d’Antoni Maria Alcover per contar rondalles als alumnes de les escoles de tot el municipi. A més, el grup teatral Contarelles ha ofert als escolars de primària N’Alcover i les tres penyores: Antoni M. Alcover, una vida de rondalla. I els escolars de tot el municipi també han pogut gaudir de la rondalla En Joan des fabiolet, que han interpretat els membres d’Arsis Produccions Musicals.

Durant l'horabaixa d'avui, a la darrera etapa de la marató de rondalles, els veïnats i veïnades de Manacor, els descendents d’Alcover i tothom que vulgui contar o escoltar rondalles se sumen als alumnes dels tres instituts del municipi, l’estudiant Guillem Galmés, la directora de l’escola Simó Ballester, Margalida Obrador, l’actriu Margalida Amengual, els representants de l’entitat Xítxeros amb empenta i diversos grups teatrals i musicals per tancar la marató.

Ofrena floral de l'Institut Mossèn Alcover al filòleg.

En Joanet i es set missatges, En Joanet de sa gerra, El pescador i la seva dona, La flor romanial, En Pere Beneit, Na Magraneta, En Vit o Tres al·lotes fines, són alguns dels títols que recull l'aplec de rondalles d'Alcover i que s'han pogut escoltar a la marató.

IES Mossèn Alcover, ofrena floral i la Balanguera

Avui, paral·lelament a la XV Marató de Rondalles, els alumnes i tota la comunitat educativa de l'Institut Mossèn Alcover han fet el seu propi homenatge al filòleg i folklorista.

A les deu i mitja del matí els alumnes i els professors del centre, els familiars de Mossèn Alcover, la batlessa, Catalina Riera; la delegada de Cultura, Antònia Llodrà; i la directora de la Institució Antoni M. Alcover, Bàrbara Sagrera; han participat en l'ofrena floral i el cant de la Balanguera que l'Institut dedica cada any a Alcover.

La Setmana dedicada Alcover continuarà demà dissabte, 2 de febrer (data de naixement de Mossèn Alcover) a les 11 h, amb l’ofrena floral a l’obelisc dedicat a l'i·lustre filòleg a l'avinguda de na Camel·la. Dilluns a les 20 h, es tanca la Setmana Alcover a la Institució, amb la conferència L’escola Municipal de Mallorquí i Mossèn Alcover, que anirà a càrrec de Gabriel Barceló.

stats