Part Forana 18/05/2021

Manacor tornarà a celebrar enguany les Fires i Festes de Primavera de manera presencial

La majoria d'actes tindran lloc al Parc Municipal i els Cossiers tornaran a ballar

ARA Balears
2 min
La presentació del programa i detalls de les Fires i Festes de Primavera 2021 ha tingut lloc al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha anunciat aquest dimarts que tornarà a celebrar enguany les Fires i Festes de Primavera de manera presencial, després que l'any passat només es varen poder dur a terme alguns actes testimonials de manera virtual. No obstant això, el Consistori ha destacat que "no seran unes Fires i Festes com estàvem acostumats". Així, han assenyalat que es converteixen en actes culturals per a tots els públics: concerts, presentacions de llibres i activitats d'animació infantil.

Una de les novetats d'aquesta edició és que els Cossiers de Manacor també tornaran a ballar, després que l'any passat no ho pogueren fer. "Les festes populars i de carrer estan prohibides, però sí que podrem veure ballar els Cossiers asseguts, amb distància, mascareta i reserva de plaça, amb totes les mesures. Intentarem fer rotlo encara que sigui d'asseguts, amb distància i mascareta", ha assegurat la directora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló.

El Consistori ha apuntat que, amb motiu de les mesures preventives pel covid-19, els Cossiers no faran recorregut, però sí que sortiran a ballar diumenge dia 23 de maig, dia del Sant Crist, i ho faran dins l'Església dels Dolors. També ballaran dia 28 de maig als tres llocs que ha habilitat l'Escola Municipal de Mallorquí: a les 18.30 h a l'exterior de l'Escola Municipal de Mallorquí, a les 19.10 h al pati del CEIP Simó Ballester i a les 19.50 h al pati del CEIP Es Canyar. Per a assistir-hi cal reservar plaça a www.enviumanacor.cat. Amb l'objectiu que el nombre més gran de persones possible pugui veure ballar els Cossiers, només es podrà fer reserva de plaça per a un d'aquests llocs.

D'acord amb la normativa sanitària, tots els actes han de ser mantenint les distàncies, amb màscara i amb reserva prèvia, i per això la majoria es concentraran al Parc Municipal, un espai que permet una capacitat per a 500 persones. Les entrades es podran reservar a partir d'aquest dimecres 19 de maig a www.enviumanacor.cat.

"Tot i que les fires no es permeten i les festes seran tot actes culturals, que és el que permet la normativa sanitària, hem volgut conservar el nom de Fires i Festes", ha assegurat el delegat de Festes, Artur Aguiló. Tomeu Penya i Marta Elka, animació infantil amb La Deixalleria i Uapidubi, Rumba Katxai i Da Souza, Ombra i Roger Pistola són només alguns dels actes que inclou el programa. "Estic content perquè recuperar la presencialitat i fer passes per tornar a la normalitat és el que desitjàvem tots", ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la presentació del programa.

El pregó serà enguany a càrrec de Maria Magdalena Perelló, funcionària jubilada de l'Ajuntament de Manacor que ha tingut una llarga experiència com a secretària de Batlia i també tindrà lloc al Parc Municipal. "Es tracta d'una persona que fins fa molt poc temps ha estat devora la majoria dels batles que ha tengut l'Ajuntament", ha assegurat Oliver.

stats