Part Forana 19/12/2018

Manacor renova el seu Consell d'Infants

Una cursa solidària pels afectats de la torrentada i la participació en l'organització de les festes són algunes de les seves propostes

Ara Balears
2 min
Un dels membres del consell intervenint durant la darrera reunió.

ManacorManacor acaba de renovar per primera vegada el seu Consell d’Infants, un espai en què els nins i nines que el componen poden reflexionar sobre els temes que els afecten directament en relació amb el municipi i poden expressar les seves propostes, idees, opinions i necessitats.

Aina Morey, Ayman Akdidach, Clàudia Puigròs, Pere Vicenç Galmés, Mateu Antonio Mejia, Marc López, Guillem Galmés, Pere Adrover, David Bolea, Juan Francisco Filippini, Arian Larrea, Andreu Roig, Tomeu Pol, Laura Rodríguez i Francisco Garrido han acceptat formalment formar part del Consell d’Infants i s’han unit a Jaume Caldentey, Izan Roque, Caterina Adrover, Valentina Ugo, Soraya Chaib, Pilar Galmés, Marina Barceló, Carme Maria Gost i Lucia Llabrés, que són consellers i conselleres des de fa un any.

"El Consell d’Infants és un espai en el qual els nins i les nines del municipi de Manacor podem reflexionar i analitzar el nostre entorn, opinar, expressar el nostre punt de vista, les nostres idees i propostes sobre els temes que ens afecten directament i, entre tots i totes, millorar el nostre municipi", han explicat els consellers i conselleres més veterans.

L'equip d'escolar que forma el consell,  amb la batlessa.

"Què passaria si les ciutats es gestionassin tenint en compte les necessitats i la perspectiva infantils, així com el benestar i la seguretat dels nins i les nines?", ha demanat la batlessa i presidenta del Consell d’Infants, Catalina Riera. "Segurament les ciutats i els municipis esdevindrien més habitables, i amb aquesta idea va sorgir, l’any 1991, el projecte 'La ciutat dels nins i les nines a Itàlia', una iniciativa que a Manacor s’ha implementat creant el Consell d’Infants amb l’objectiu de transformar el municipi prenent els infants com a paràmetre clau de la planificació i gestió urbanes. I és que un poble pensat per als infants també és un poble més habitable per als adults", concreta en aquest sentit la batlessa, Catalina Riera.

Deures per a les properes reunions

Els alumnes que componen el Consell d’Infants de Manacor i que representen totes les escoles del municipi han fet les seves propostes. Organitzar una cursa solidària per als afectats de la torrentada i les inundacions al Llevant, dotar els parcs del municipi amb jocs per a nins i nines més grans, crear rutes d’accés a les escoles exclusives per a vianants i per a bicicletes, crear equips de futbol gratuïts i poder participar en el disseny de les festes del municipi són les propostes que els representants dels infants del municipi han acordat treballar en les properes reunions del Consell.

El Consell té l'objectiu de promocionar els drets de la infància, de donar valor a la veu dels infants i rellevància a les seves opinions, de promoure la participació dels nins en l’àmbit municipal, de fomentar el treball col·lectiu en favor d’un bé comú i de millorar el municipi i fer-lo a la mida dels més menuts.

stats