Part Forana 23/05/2022

Manacor posa una tarifa única per reservar les cases rurals

Els residents i no residents hauran de pagar la mateixa taxa: 50 euros diaris

2 min
Ajuntament de Manacor./ ARXIU

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha aprovat en el ple extraordinari d'aquest dilluns establir una tarifa única per reservar les cinc cases i escoles rurals del municipi, propietat del Consistori. Es tracta de les cases del Puig de Son Talent i les escoles rurals del Puig d'Alanar, sa Murtera, Son Negre i s'Espinagar. Ara tant els residents com no residents hauran de pagar 50 euros diaris.

Aquesta proposta ja s'havia aprovat el mes de març, però el Partit Popular hi presentà una al·legació. Ha estat aquest dimarts quan s'ha aprovat definitivament amb 17 vots a favor i quatre abstencions. El PP ha defensat la seva posició insistint que el cost de les instal·lacions "repercuteix" en els manacorins, per això consideren que hi hauria d'haver "una diferenciació" de preu entre residents i no residents.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha argumentat que la decisió d'establir una tarifa única es basa en un "informe tècnic" i que són els mateixos tècnics els que asseguren que la despesa per "mantenir" les cases rurals "ara és més costosa que abans". En aquest sentit, la regidora d'Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyol, ha recalcat que aquesta "diferenciació" entre residents i no residents "no es pot fer per qüestions jurídiques legals".

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha insistit que la finalitat d'aquesta mesura és garantir l'ús adequat i la conservació correcta d'aquestes finques públiques i regular les normes a les quals s'han de subjectar les persones usuàries. En aquest sentit, ha recordat que les cases i escoles rurals es destinen a la realització d'activitats socials, recreatives, educatives, culturals i d'oci.

Aquestes edificacions foren construïdes durant la segona dècada dels anys XX. Les persones usuàries en poden fer ús des de les 9 h del dia reservat fins a les 9 h de l'endemà. Una de les novetats és que aquestes cases rurals es declaren espais sense fum, com a mesura de prevenció d'incendis.

stats